POLÈMIC 'REALITY SHOW'

'Supervivientes' n'arma una de grossa en la primera entrega de la final

Un fals directe desencadena les crítiques dels fans a les xarxes socials, que acusen Mediaset de tongo

dfmz9upwaaetthu

dfmz9upwaaetthu

3
Es llegeix en minuts
Alexander García Galisteo

Supervivientes, el reality show per excel·lència de Tele 5, ha emès aquest dimecres, 13 de juny, la primera part de la seva gran final (dividida en dos dies consecutius en un intent d’explotar fins a l’última gota el seu èxit televisiu). Ho ha fet com sempre, generant expectació però sense deslliurar-se de la polèmica. I és que la gala 14 de Supervivientes, dirigida per Jorge Javier Vázquez, tenia com a gran al·licient l’arribada en helicòpter al plató de Mediaset de Raquel Mosquera i Sergio Carvajal (llavors possibles finalistes), però el 'rigorós directe' que despertava tant interès ha acabat decebent l’audiència, que no va tardar a adonar-se que alguna cosa no quadrava: passades les onze de la nit el cel de Madrid lluïa un sol de mitja tarda.

Les xarxes socials es van fer eco del que estava passant. Els internautes, molts d’ells amb un emprenyament monumental, van omplir Twitter de comentaris després d’haver-se quedat pràcticament 'aclaparats’ amb el que estaven veient en pantalla. Els rumors de tongo que han perseguit el programa durant aquesta edició tornaven a aflorar. "Em semblaria molt fort que la gala d’aquesta nit sigui gravada perquè el televot està obert. La gent està votant. I si ja està gravat... La decisió ja està presa", va escriure un tuitaire, mentre que d’altres van preferir optar per d’humor. "Acabo de baixar les escombraries amb ulleres de sol i la veïna m’ha mirat amb cara d’'és un flipat’. Li he hagut d’explicar que estava veient ‘Supervivientes’".

Davant l’enrenou que s’havia muntat pel 'fals directe', Vázquez va haver de sortir al pas de les crítiques per donar explicacions. "Són les onze de la nit. Estem en rigorós directe, però per qüestions de seguretat aeronàutica l’helicòpter no podia aterrar més tard de les deu de la nit, per això hem hagut de gravar l’arribada de l’helicòpter amb uns 20 minuts de diferència", va assegurar el presentador durant la gala.

Al marge de la polèmica, l’atractiu de la primera part de la final de Supervivientes va ser poder conèixer el nom del tercer finalista del concurs. En aquest sentit, Mosquera va ser l'escollida pel públic, en detriment del’influencer  Carvajal, que es va quedar a les portes de la gran final en una nit més aviat 'light’, marcada especialment pelretrobament  amb éssers estimats. Així, la perruquera de 48 anys s’uneix a Logan Sampedro i Sofía Suescún (exguanyadora de Gran Hermano 16 i clara favorita) en la lluita per aconseguir la victòria i fer-se amb els 200.000 euros, que entregarà José Luis Llosa, guanyador de Supervivientes 2017.

Durant la gala també van aparèixer al plató Hugo Paz i el Mestre Joao, els dos últims concursants a l’abandonar l’illa. "Li dec molt a aquest programa. M’ha servit per ser millor persona i per adonar-me del que vull a la meva vida i el que no. Això m’ha marcat fins al dia en què em mori", va explicar Paz, que va poder retrobar-se amb mare i la seva germana. Per la seva part, Joao també va parlar de la seva experiència a l’illa. "He recuperat la infantesa i l’adolescència. Al principi tenia por del rebuig, de la burla, de la humiliació, de l’aïllament... És una cosa que he passat en la meva vida", va assegurar l’estrafolari vident, que no va desaprofitar l’ocasió per coquetejar amb Vázquez, el seu amor platònic. 

Missió: 'rebentar el share'

Notícies relacionades

En una jugada mestra de contraprogramació, Tele 5 ha decidit programar dos finals de Supervivientes, una decisió que ha rebentat les graelles televisives de la tercera setmana de juny. Arran d’aquests canvis, la majoria dels rivals directes han decidit protegir els seus productes evitant enfrontar-se a l’èxit rotund que era previsible que tinguessin les finals del producte Mediaset. 

Des que els 16 concursants saltessin des d’un helicòpter a les paradisíaques platges delsCayos Cochinos, el programa de 'supervivència extrema' ha tingut una mitjana espectacular d’audiència, de 3.202.000 espectadors, amb un 28,9% de quota de pantalla. A Espanya, l’emissió de la primera part de la final de Supervivientes ha sigut líder amb 3.696.000 espectadors i el 26,8% de la quota de pantalla, mentre que a Catalunya s’ha hagut de conformar amb la cinquena posició (370.000 i el 18,3%), per darrere de Joc de cartesAPM? i els telenotícies del migdia i el vespre. TV-3, líder indiscutible a Catalunya, ha sigut l’única que ha apostat per la seva programació habitual i això li ha continuat donant molt bons resultats.