LA GUERRA DE LA CONTRAPROGRAMACIÓ

'Supervivientes' agita la graella

Antena 3 suspèn l'emissió de 'La catedral del mar' davant la final d'aquí dos dies del 'reality' de Tele 5

sofia-suescun-despues

sofia-suescun-despues

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna
Manuel de Luna

Periodista

ver +

En una altra jugada mestra de contraprogramació  –tan imaginativa compoc respectuosa amb els telespectadors–, Tele 5 ha programat, no una, sinó dos finals de 'Supervivientes', el gran èxit televisiu de la temporada i que la cadena privada vol explotar fins a l’última gota amb aquesta insòlita invenció: oferir una primera final dimecres, 13 de juny, i una altra, ja definitiva, l’endemà dijous, 14 de juny.

El que és una incògnita és què hi haurà a cada una d’aquestes finals. El que sí que se sap amb tota seguretat és que aquesta decisió ha rebentat les graelles anunciades, no només de la responsable d’aquest terratrèmol, Tele 5, sinó la dels seus rivals directes, que han decidit protegir els seus productes evitant enfrontar-se a l’inevitable huracà que serà la final/finals del veterà 'reality' de supervivència extrema, un xou que, a falta de computar aquesta doble final, té una mitjana espectacular d’audiència de 3.202.000 espectadors, amb un 28,9%.

Tot aquest‘totum revolutum’es va començar a forjar la setmana passada, quan Tele 5 va anunciar que dimecres, 13 de juny, se celebraria la finalíssima de ‘Supervivientes’. Davant d’aquesta notícia, Antena 3 va decidir portar el capítol setmanal de ‘La catedral del mar’, que habitualment s’emet els dimecres, a dijous.

A més, la sèrie d’A-3 tindria dijous un rival ‘assequible’: un 'Factor X' de Tele 5 molt desmillorat. De fet, aquest‘talent’en hores baixes s’emetia els divendres, però els seus mals resultats van fer que T-5 provés fortuna els dijous. Ara s’ha vist que va ser una temptativa: aquesta setmana ha anunciat la doble final dimecres-dijous, i ha tornat a divendres 'Factor X'. La segona gala en directe del veterà 'talent’ s’emetrà al voltant de les 22.00 hores, una vegada finalitzat el partit Espanya-Portugal, trobada amb què 'la Roja' debuta al Mundial de Rússia 2018. És a dir, amb la selecció en joc, Tele 5 té assegurada una setmana de glòria total.

Aquesta última maniobra de la cadena de Mediaset també ha tingut la seva resposta a Antena 3: aquesta setmana no emetrà el capítol previst de 'La catedral del mar', i tornarà a la graella la pròxima, quan ja hagi passat el terratrèmol de 'Supervivientes'. De moment, no se sap quin dia tornarà ‘La catedral del mar’.

Per substituir aquesta ambiciosa sèrie, A-3 ha recorregut a l’útil gènere cinematogràfic com a carn de canó: dimecres emet ‘L’últim samurai’ (amb Tom Cruise) i dijous, ‘Inmersión letal’.

També TVE-1 ha decidit protegir les seves produccions davant la previsible escombrada de ‘Supervivientes’. Així, manté dimecres la seva sèrie d’època ‘La otra mirada’,mirada’,però en comptes d’estrenar-se un nou episodi s’oferirà unresumde tot el que s’ha emès fins ara. I dijous també recorre al cinema. Això sí, estrena la pel·lícula de Quentin Tarantino ‘Los odiosos ocho’.Quentin Tarantino ‘Los odiosos ocho’.

Notícies relacionades

Qui es manté al marge de tot aquest maremàgnum és TV-3, líder indiscutible a Catalunya que continua apostant per la seva programació habitual, i que per cert li està donant molt bons resultats: els dimecres, ‘APM?’ i ‘Joc de cartes’,i els dijous, ‘Polònia’ i ‘Katalonski’.

Després de 13 setmanes a Honduras, a la final de Supervivientes hi han arribat quatre concursants que lluiten per la victòria: Sofía Suescún, Raquel Mosquera, Sergio Carvajal i Raquel MosqueraSergio Carvajal Logan Sampedro.