ESPECIALS A TV-3

Ricard Ustrell conversa amb tres expresidents a 'Quatre gats'

El programa fa el salt de Catalunya Ràdio a la tele per mostrar les entrevistes en profunditat que el periodista ha fet a Alex Salmond, Manuel Valls i Pepe Mujica

ialvarez43612151 teletodo  television   programa   quatre  gats  ricard ustre180608141939

ialvarez43612151 teletodo television programa quatre gats ricard ustre180608141939

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Entrevistes en profunditat i amb l’estil contundent i directe que caracteritza Ricard Ustrell ('Preguntes freqüents'combinades amb reportatges. Aquesta és la nova proposta de TV-3 per als diumenges 10, 17 i 24 de juny (22.35 hores): el programa de Catalunya Ràdio que salta a la tele 'Quatre gats'.

Malgrat que per ara només seran tres, ja que són aquest nombre d’episodis, de 50 minuts de durada, que protagonitzen altresexpresidents: Alex Salmond (Escòcia), Manuel Valls (França) i Pepe Mujica (Uruguai). Cada entrevista es grava fora de plató, en espais escollits pel protagonista, i això permet comentar el que es veu o passa a mesura que avança l’entrevista, i es complementa amb intervencions de persones pròximes al protagonista.

Origen radiofònic

'Quatre gats' va néixer com un espai radiofònic de Catalunya Ràdio que el 2013 es va començar a emetre els dies festius intersetmanals. I poc després ja es va incorporar com a secció setmanal d’'El suplement', on s’emet actualment. El 2016 va ser guardonat amb el Premi Associació de Catalunya, en la categoria d’Innovació.

Amb el salt a la televisió, aquests tres programes especials tindran una versió radiofònica que s’emetràdiumenge al matí a Catalunya Ràdio i una altra de televisiva, que es podrà veure aquell dia a la nit per TV-3.

L’escocès Salmond

En el primer programa, que s’emet diumenge, 10, el periodista es troba en un hotel de Londres amb el polític, economista i historiador escocès Alex Salmond. En les més de dues hores de conversa parla dels seus inicis en la política, del referèndum escocès del 2014, de la seva relació amb James Cameron i de l’actualitat catalana.

Alex Salmond, exministre escocès, a 'Quatre gats' (TV-3). / TVC

Ajudaran a entendre el personatge el periodista John Carlin, l’activista polític Owen Jones, l’escriptora Elena Moya i dos escocesos amb opinions oposades: la documentalista de la BBBC jubilada Margaret Anne i el capellà jubilat John Angus McDonald. 

França i l’Uruguai

Notícies relacionades

Per conversar amb Manuel Valls, Ustrell viatjarà a París, on, recorrent el Museu d’Orsay, sortiran temes com els seus inicis en política, els referents a l’esquerra socialista, els conflictes entre Catalunya i Espanya i les seves opcions de presentar-se com a alcaldable.

Per acabar, el periodista es desplaça fins a l’Uruguai amb l’objectiu de xerrar amb l’expresdient del país, Pepe Mujica. Des de la seva humil cabanya, la xerrada se centra en la part més filosòfica del pensament i la seva implicació en la lluita armada, així com la política institucional. Mujica parlarà, també, de la realitat política catalana.