POLÈMICA A LA TELE ESTATAL

El president de RTVE minimitza les protestes dels periodistes

José Antonio Sánchez afirma que els treballadors que els divendres van de dol són una "minoria minoritària"

zentauroepp43534297 madrid  29 05 18  jose antonio sanchez dominguez  preside te180529134405

zentauroepp43534297 madrid 29 05 18 jose antonio sanchez dominguez preside te180529134405 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

Ja fa cinc divendres consecutius que apareixen de negre rigorós davant de les càmeres per protestar per la difícil situació de RTVE: la manipulació informativa i el bloqueig del PP que impedeix la renovació de la cúpula de la radiotelevisió estatal. Però el president de corporació, José Antonio Sánchez, considera que no n’hi ha per tant: és només "una minoria minoritària" dels professionals els que van de negre, ha afirmat durant la seva compareixença davant la Comissió Mixta de control a RTVE.

En aquesta compareixença al Congrés, que s’ha celebrat aquest dimarts, 29 de maig, els portaveus de l’oposició s’han posat d’acord per preguntar Sánchez si creu que és "la més adequada" la imatge institucional que s’està donant de la corporació davant del bloqueig del PP per renovar el Consell d’Administració i el seu president.

La diputadad’Units Podem Noelia Vera li ha preguntat si "no sent res quan veu sortir els treballadors de negre a la pantalla divendres rere divendres", "si no li cau la cara de vergonya" quan escolta les crítiques de les associacions periodístiques, si "té la sang tan freda".

"Els treballadors no, una minoria minoritària. ¿Els sis mil i escaig? En cap cas, gens", ha respost Sánchez. Davant de les reiterades crítiques de l’oposició sobre el bloqueig per reformar RTVE, Sánchez ha etzibat que ell no té res a veure amb aquest procediment parlamentari, al qual s’ha referit com "un misteri tan inescrutable com el de la creació de l’univers".

"Jo què tinc a veure amb el bloqueig del PP, si és que aquest bloqueig ha existit (...). Ningú a Espanya, ni els serveis d’intel·ligència més sagaços del món poden saber què ha passat amb aquesta llei", ha dit Sánchez per recordar que el seu mandat expira el 22 de juny i que fins aleshores poden posar en marxa la renovació per substituir-lo.

"Els miracles existeixen (...). Fins al juny podran fer-me o anar jo a buscar tabac", ha dit el president abans de criticar que l’oposició no hagi fet "absolutament res" des que el setembre passat es va aprovar la llei per substituir-lo.

"La llei no es va fer per fer-lo fora a vostè, sinó per tornar a una televisió plural, una televisió dels ciutadans, dels serveis públics", ha emfatitzat el socialista José Miguel Camacho.

El diputat de Ciutadans Guillermo Díaz ha criticat que el prestigi de la marca de RTVE estigui "molt tocat" per la "cridanera instrumentalització" a favor d’un partit polític: "El PP creu que RTVE és una extensió de Gènova".

Per la seva part, Ramón Moreno (PP) ha acusat a l’oposició d’haver "dilatat i truncat" la renovació de RTVE per l’obstinació de tirar endavant una norma de concurs públic que és "un nyap jurídic sense garanties".

Dimissions a València

Durant la seva compareixença, Sánchez s’ha referit a les dimissions produïdes al centre territorial de València dimissions València després de no emetre en el seu informatiu la reacció de la secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro, davant de les esbroncades d’uns pensionistes al president del Govern espanyolCarmen Martínez Castro.

"Deuen haver dimitit per allò que els ha donat la gana", ha apuntat per defensar l’actuació de RTVE en l’abordatge informatiu d’aquests fets i ha recalcat que són els directors dels mitjans els qui decideixen el contingut que s’emet.

Notícies relacionades

De cara a la seva sortida, el proper 22 de juny, Sánchez ha presumit de deixar "RTVE enles cotes més altes de prestigi i credibilitat que ha tingut mai".

"Me’n vaig amb molt orgull i molta satisfacció del deure complert. Deixo la casa molt millor de com la vaig trobar. Me’n vaig amb el cap ben alt", ha finalitzat.

Temes:

Congrés TVE