QÜESTIÓ DE RAÇA

La patinada de 'MasterChef' amb la vaca Patricia irrita els gallecs

El concurs havia acordat promocionar la raça gallega per excel·lència i el cap de bestiar que va aparèixer al plató era mestís

captura-vaca

captura-vaca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vaca Patricial’estrella de quatre potes convidada al programa 'MasterChef' diumengepassat, torna a ser al centre de la polèmica. I és que el cap de bestiar que va aparèixer al plató del programa de cuina no és una vaca rossa gallega, la raça gallega per excel·lència, com les 12 parts que van cuinar els participants. El morro negre i les taques blanques de les potes de Patricia la van delatar.

Notícies relacionades

L’ Asociación Nacional de Criadores de Ganado Vacuno Selecto de Raza Rubia Gallega (Acruga) ha demanat als responsables del programa una rectificació "perquè hem lluitat molt perquè es reconegui la nostra raça i la que va veure tot Espanya no té res a veure amb la nostra". 

Segons explica 'La Voz de Galicia', membres del programa es van posar en contacte amb un ramader gallec que "els garantia un exemplar de raça pura" per fer promoció de la seva carn en hora de màxima audiència. Però el ramader els va comunicar poques hores abans que enviaria un altre cap de bestiar al seu lloc perquè  l’animal que tenia previst portar va emmalaltir.  Aquest altre animal era Patricia, i Patricia era mestissa. 

Temes:

Masterchef