VIOLACIÓ GRUPAL

El rector es planteja denunciar el professor que va vexar a la víctima de 'La manada¿

La Universitat de Santiago sondeja la possibilitat de portar als tribunals el vídeo amb els comentaris masclistes del docent

undefined35697445 violadores chica en san fermines en pamplona julio 2016  los180508130637

undefined35697445 violadores chica en san fermines en pamplona julio 2016 los180508130637

1
Es llegeix en minuts
Efe

El rector electe de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC), Antonio López, ha plantejat avui la possibilitat de posar en coneixement de les autoritats judicials el vídeo d’un professor d’aquesta institució difós en xarxes socials en el qual profereix comentaris masclistes i dona "un tracte vexatori" a la víctima de ‘La manada’. López va parlar amb el rector en funcions, Juan Viaño, que li va comentar que s’estan analitzant "totes les possibilitats, ja que han de ser contundents" perquè les declaracions "no tenen cap justificació".

D’aquesta manera, ha explicat que unes de les vies que s’està valorant és la responsabilitat disciplinària en l’àmbit universitari, que, segons la seva opinió, "té moltes limitacions". També s’haurà d’analitzar si les declaracions tenen "repercussió penal", amb la qual cosa es podria posar en coneixement de les autoritats judicials, al ser constitutives d’"un delicte d’odi, d’incitació a l’odi, pel tracte vexatori a la víctima".

López ha defensat, a més, que la institució acadèmica se solidaritzi amb la víctima, "que es posi a la seva disposició, perquè ella també pot exercir accions" judicials si ho considera oportú pels comentaris del professor.

Una "paia" que "va gaudir"

Notícies relacionades

El professor Luciano Méndez Naya va publicar un vídeo al seu mur de Facebook el 7 de maig pasat en el qual afirmava que la víctima de ‘La manada’, a qui es refereix com "la paia", sabia què volia fer, "va gaudir" il’Audiència Provincial de Navarra l’hauria d’haver condemnat per haver denunciat "ximpleries" de "feminisme radical".

Ahir va publicar un nou vídeo en el qual es mostrava "disposat a defensar" les seves actituds "davant de qui faci falta" i acusa la “‘manada’ social" de "crucificar una persona que dissenteix de l’opinió majoritària". Méndez ja va ser expedientat el 2016 per comentaris masclistes a una alumna a classe sobre el seu escot.