AQUEST DISSABTE, A LISBOA

Almaia actuarà en segona posició a la final d'Eurovisió

El duo comeptirà en un lloc des del qual mai ningú no ha aconseguit guanyar

GRAF8874. LISBOA, 04/05/2018.- Fotografía facilitada por RTVE, del primer ensayo de los representantes españoles en Eurovisión, Amaia y Alfred, hoy en el Altice Arena de Lisboa. EFE/Raúl Tejedor ***SOLO USO EDITORIAL***

GRAF8874. LISBOA, 04/05/2018.- Fotografía facilitada por RTVE, del primer ensayo de los representantes españoles en Eurovisión, Amaia y Alfred, hoy en el Altice Arena de Lisboa. EFE/Raúl Tejedor ***SOLO USO EDITORIAL*** / Raúl Tejedor (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Serà poc després de les 9 de la nit. Amaia Romero i Alfred García, més coneguts com 'Almaia', actuaran a la finald’Eurovisió  d’aquest dissabte, 12 de maig, en segona posició. L’ordre d’actuació es va sortejar dijous després de la segona semifinal del festival, de la qual van sortir els 10 països que restaven per aconseguir una plaça a la final.

Segons els resultats del sorteig, el festival l’obrirà Ucraïna i el tancarà Itàlia. Cap a les 21.15 h, després de l’obertura de l’ucraïnès Melovin i abans de l’eslovena Lea Sirk, els representantsd’Espanya, Amaia i Alfred, cantaran 'Tu canción' davant d’un públic de més de 200 milions de persones. Al final, els italians Ermal Meta Fabrizio Moro tancaran la competició després d’una traca en què hi haurà grans favorits com XipreIsrael i Bulgària, així com altres propostes fortes com HongriaMoldàvia i Suècia.

La gala s’ha concebut amb dues grans pauses, és a dir, amb tres blocs d’actuació. Abans i després de la primera aturada actuaran Portugal i el Regne Unit, mentre que amb la segona ho faran Austràlia i Finlàndia.

Sobre el paper, la segona posició "no és un bon lloc" per als ‘extriunfitos’, ja que cap país ha aconseguit guanyar sortint des d’aquest lloc. Per a Espanya no és una posició nova: li va tocar a D’Nash el 2007 i a Daniel Diges el 2010. El grup D’Nash va quedar 20è i Diges 15è. En l’última dècada, de fet, la millor posició que ha aconseguit un país que ha actuat en segona posició va ser la sisena plaça de Sjonni’s Friend amb el tema 'Coming Home', en l’edició del 2011.

Ordre de les actuacions

1 Ucraïna

2. Espanya

3. Eslovènia

4. Lituània

5. Àustria

6. Estònia

7. Noruega

8. Portugal

9. Regne Unit

10. Sèrbia

11. Alemanya

12. Albània

13. França

14. República Txeca

15. Dinamarca

16. Austràlia

17. Finlàndia

18. Bulgària

19. Moldàvia

20. Suècia

21. Hongria

22. Israel

23. Països Baixos

24. Irlanda

Notícies relacionades

25. Xipre

26. Itàlia