FESTIVAL DE LA CANÇÓ

'Almaia' actuarà en la primera part d'Eurovisió

La parella espanyola s'ha mostrat més relaxada i segura en el seu segon assaig aquest diumenge a Lisboa

zentauroepp43201777 spain s amaia and alfred perform during a rehearsal for euro180506154353

zentauroepp43201777 spain s amaia and alfred perform during a rehearsal for euro180506154353 / PEDRO NUNES

3
Es llegeix en minuts

Els representants d'Espanya a Eurovisió, Alfred i Amaia, han viscut aquest diumenge, 6 de maig, el seu segon assaig a Lisboa, en què s'han afinat detalls en la il·luminació i s'han mostrat emocionats i més còmodes, a punt per a l'inici oficial del veterà concurs musical, en què actuaran, dissabte vinent, 12 de maig, a la primera meitat de la gala.

Amb un vestuari totalment diferent del que portaven al primer assaig de divendres i canvis en la il·luminació i la realització, els espanyols han tornat a entonar ‘Tu canción' sobre l'escenari del'Altice Arena, de la capital portuguesa, en què s'han sentit més "relaxats" que l'altre dia.

"L'altre dia faltaven coses. Ara, quan hem vist que estaven bé, ens hem emocionat", ha assegurat Alfred en la roda de premsa posterior, en què ha explicat que divendres estaven "més tensos", però que avui han estat "relaxats, com si fos la primera vegada."

Amaia i Alfred, durant el seu assaig d'aquest diumenge, a Lisboa / PEDRO NUNES (REUTERS)

Els ‘Almaia' han demostrat la seva complicitat a l'escenari, on s'han provat plans més curts i s'ha canviat la pirotècnia fallida del primer assaig per fogonades de llum al panell del fons durant el moment clímax de la cançó.

"Hem tingut uns instants previs de mirar-nos i riure una estona, ha estat molt natural", ha detallat Alfred, i Amaia ha afegit que sempre que interpreten junts ‘Tu canción' és un moment "màgic".

Malgrat els canvis, l'actuació manté el to sobri que sempre se li ha donat a la cançó, que comença amb cada cantant en un extrem de l'escenari, i es van apropant a poc a poc fins a acabar abraçats al centre, amb les càmeres que els envolten.

Tres cops 

Com divendres, els espanyols han pogut assajar la seva proposta tres vegades, i aquest diumenge han apostat per un vestuari nou: Amaia ha lluït un vestit negre amb traços platejats i daurats, en comptes del vestit pantaló blanc que va portar divendres, i Alfred ha canviat el seu vestit vermell per un de blau.

Tanmateix, el vestuari definitiu encara no està decidit, segons han avisat els cantants, que han assenyalat que encara queden coses per matisar de cara a la gran final del dissabte 12, per a la qual Espanya té pas directe.

La complicitat i comoditat dels espanyols a l'escenari s'ha traslladat a la roda de premsa posterior, en què han fet broma entre ells i han suscitat les rialles dels presents en més d'una ocasió.

La navarresa s'ha animat fins i tot a entonar una copla a petició dels periodistes, que ha despertat els aplaudiments a la sala, tot i que al principi s'hi ha mostrat reticent perquè preferia reservar la veu.

"Haurà de cantar Aitana en lloc teu", ha fet broma Alfred, amb referència a una de les seves companyes a ‘Operación Triunfo', després que els periodistes preguntessin si l'espanyola tenia problemes a la veu, pregunta a la qual ha respost que està perfectament.

Les preferides

Els dos han tingut oportunitat, també, de comentar quins són les seves cançons espanyoles d'Eurovisió favorites, amb respostes molt diferents: mentre que Amaia ha optat pel passat(‘Vivo cantando', que Salomé va interpretar el 1969, i'En un mundo nuevo', de Karina, en l'edició del 1971), Alfred s'ha decantat per una de més recent (‘La noche es para mí', de Soraya, el  2009).

Notícies relacionades

Quan falta menys d'una setmana per a la gala final, en què participaran 26 països –20 sortits de les semifinals més els ‘Big Five' (Espanya, el Regne Unit, França, Itàlia i Alemanya) i l'amfitriona Portugal–, els espanyols ja tenen més detalls de quan serà el seu torn.

Al final de la roda de premsa, han tretuna papereta del bombo que tenia preparat el presentador i que ha determinat que actuaran a la primera meitat de la gala, cosa que no ha agradat a Amaia, que s'ha exclamat al desdoblar el paper.