POLÈMICA TURÍSTICA

Eivissa carrega contra Netflix

El Consell titlla de "frau" la pel·lícula, ja que no es va rodar a l'illa, sinó a Croàcia

ibiza2

ibiza2

2
Es llegeix en minuts

Després de la controvèrsia que va generar la producció i emissió a Espanya de la comèdia sobre el terrorisme 'Fe de etarras', Netflix torna a ser el centre de la polèmica, en aquesta ocasió per la imatge que dona d'Eivissa. Així, el Consell de l'illa ha qualificat de "frau" la pel·lícula titulada 'Ibiza' de la coneguda plataforma de televisió per 'streaming' per haver fet servir aquest nom sense haver estat rodada a l'illa mediterrània, sinó a Croàcia, segons la informació de què disposa aquesta institució pública. 

En un comunicat, el Departament de Turisme del Consell ha expressat la seva "indignació" i ha anunciat que estudiarà accions legals contra aquesta producció cinematogràfica "per haver-se aprofitat del nom d'Eivissa sense que ni tan sols s'hagi rodat a l'illa". Aquesta institució pública ha lamentat que la pel·lícula, pel que sembla, hagi tornat a «utilitzar els pitjors tòpics de descontrol" lligats al nom d'Eivissa.

Els productors de la pel·lícula van contactar amb el Consell Insular d'Eivissa per requerir el recolzament de la institució en la tramitació de les autoritzacions i el rodatge de la pel·lícula. Tanmateix, en vista de l'argument, elstòpics negatius i la mala imatge que s'oferia de l'illa, el Departament de Turisme va rebutjar qualsevol possibilitat de col·laboració amb aquest projecte.

Les protagonistes de la pel·lícula 'Ibiza' en una imatge del film rodat a Croàcia / (NETFLIX)

Des d'aleshores, la institució pública no havia tingut cap altra notícia de la pel·lícula "fins avui", quan Netflix ha anunciat la seva estrena, el proper 25 de maig.

Qualificada per la mateixa Netflix com una "comèdia romàntica sobre una aventura salvatge", 'Ibiza' se centra en les peripècies d'una jove nord-americana que, aprofitant un viatge de feina que ha de fer a Barcelona (per firmar un contracte amb una empresa de sangries), visita l'illa d'Eivissa amb un parell d'amigues i, allà, en unes jornades de festes desenfrenades, coneix i s'enamora bojament d'un DJ ben plantat (que té tatuat un penis en una de les seves galtes).

Notícies relacionades

'Ibiza' està protagonitzada per Gillian Jacobs ('Love', 'Community'), Vanessa Bayer ('Saturday night live'), Phoebe Robinson ('2 dope queens'), i Richard Madden ('Joc de trons'). La direcció va a càrrecd'Alex Richanbach  ('We are young'). També hi destaca la intervenció de l'actor andalús Félix Gómez.

Tal com explica la nota de producció de la pel·lícula, 'Ibiza' es va rodar a Sèrbia i Croàcia durant l'estiu del 2017. Concretament, a l'illa de Pag (al nord del mar Adriàtic), centre turístic on es van filmar algunes de les escenes més desenfrenades de les vacances dels personatges, en una coneguda discoteca a cel obert, i en què van intervenir més de mil extres. 

Temes:

Netflix