POLÈMICA GROGA

Matt Groening nega estereotips racistes a 'Els Simpson'

zentauroepp43136223 files  in this file photo taken on october 6  2009 matt groe180502131747

zentauroepp43136223 files in this file photo taken on october 6 2009 matt groe180502131747 / VALERY HACHE

1
Es llegeix en minuts

Després d'alguns dies en silenci, el creador d' ‘Els Simpson', Matt Groening, ha respost finalment a les veus crítiques que acusaven la sèrie de fer un retrat estereotipat de la comunitat índia a través del personatged'Apu, el propietari d'El Badulaque. En una entrevista publicada pel rotatiu 'USA Today', el creador de la mítica família groga  ha negat que Apu respongui a un estereotip i ha assegurat sentir-se "orgullós del que fem a la sèrie".

"És un moment en la nostra cultura en què a la gent li encanta fingir que està ofesa... Deixarem que la sèrie parli per si mateixa", ha afegit el prestigiós dibuixant i productor.

La polèmica va començar arran d'un documental titulat 'The Problem with Apu' (El problema amb Apu), en què el còmic Hari Kondabolu entrevista famosos amb ascendència índia sobre l'impacte negatiu que el personatge ha tingut en les seves vides. Hank Azaria, que posa veu al personatge, ha declarat en una entrevista en el xou de  Stephen Colbert a televisió Stephen Colbert que havia vist el documental i havia sentit les crítiques. "Hi he pensat molt", ha assegurat l'intèrpret, que ha afegit: "Estic perfectament disposat i feliç de deixar-ho córrer, o d'ajudar a convertir-lo en una cosa nova".

Notícies relacionades

Per la seva banda, el productor executiu Al Jean ha assegurat que estan buscant una solució que agradi a tots els espectadors. "Intentarem buscar una solució popular i correcta", ha dit a través del seu compte de  Twitter.

'Els Simpson', que la setmana passada es va convertir en la sèrie de 'prime time' més longeva de la història de la televisió la sèrie de 'prime time' més longeva  als EUA, s'emet cada diumenge a les pantalles nord-americanes, mentre que els fans espanyols poden gaudir de les aventures de la família groga diàriament al canal en obertd'Atresmedia Neox.

Temes:

Racisme