SOLIDARITAT ANIMADA

'Les tres bessones' ajuden refugiats sirians

TV3 cedeix 34 episodis de la popular sèrie infantil per als camps i orfenats de Grècia i el sud de Síria

bessones2

bessones2

1
Es llegeix en minuts

Televisió de Catalunya (TVC) ha cedit els drets de 34 episodis en anglès de ‘Les tres bessones', la sèrie infantil creada per Roser Capdevila,Roser Capdevila a la Fundació Dolls4girls, una oenagé que es dedica a enviar joguines i material d'entreteniment als nens i nenes refugiats als camps i orfenats de Grèciaorfenats  i del sud de Síria.

L'objectiu de la Fundació Dolls4girls és "ajudar els nens i nenes a estimular la imaginació a través del joc simbòlic –explica la televisió autonòmica catalana en un comunicat–. A més, també envien altres tipus de joguines i eines d'entreteniment per als nens que fugen de la guerra, els desastres naturals o que pateixen exclusió social.

La responsable de Doll4girls, Pilar Olivares, va traslladar la proposta d'aconseguir els vídeos de ‘Les tres bessones' al Departament de Responsabilitat Social de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que es va encarregar d'organitzar els tràmits necessaris amb el departament jurídic i el departament de vendes. Posteriorment, la direcció de TVC va autoritzar la cessió dels drets.

Imatge de la sèrie de dibuixos animats ‘Les tres bessones'. /  (TVC)

Notícies relacionades

Basada en els personatges dels còmics que Roser Capdevila va crear el 1985, l'adaptació televisiva de ‘Les tres bessones', coproduïda per TVC i Cromosoma,  es va estrenar el 1994. Tot i que només se'n va plantejar una única temporada, l'espectacular èxit que va aconseguir des del principi, tant a Catalunya com a tot el món, va fer que la producció s'allargués fins a 104 episodis i, també, una pel·lícula, ‘Les tres bessones i Gaudí' (2002). Traduïda a 35 idiomes i emesa a 158 països, ‘Les tres bessones' és, a més de la producció catalana més lucrativa de la història, una de les sèries de dibuixos animats d'Europa amb més nombre de capítols.

Dolls4girls va néixer el 2016 arran de la situació desesperada de moltes famílies, nens i nenes que vivien als camps de refugiats de Grècia, a fi d'estimular la imaginació dels infants i ajudar-los a recuperar la confiança, en col·laboració amb altres organitzacions que porten productes de primera necessitat.