PROMOCIÓ MEDIÀTICA

Eurovisió condensa 43 cançons en 16 minuts

La israeliana Netta Barzilai és la principal favorita, segons totes les apostes

Amaia i Alfred ja apareixen en el top ten de favorits per guanyar el festival a Lisboa

zentauroepp42598634 mas periodico netta barzilai180430115524

zentauroepp42598634 mas periodico netta barzilai180430115524

3
Es llegeix en minuts

Comença el compte enrere del Festival d'Eurovisió, i la direcció del veterà certamen musical ha intensificat la promoció de l'esdeveniment amb la publicació, a través del seu web oficial, d'un vídeo en el qual es condensen les 43 cançons que participen a l'edició que se celebrarà el proper 12 de maig, a Lisboa.12 de maigLisboa

Aquest enregistrament, de difícil digestió per la quantitat d'estils i artistes totalment diferents, sí que permet fer-se una idea de com serà el proper Festival d'Eurovisió i també, sobre tot pels més avesats, qui són els que sonen millor per aconseguir l'anhelat triomf final.

Aquesta valoració delseurofansqueda reflectida al web eurovisionworld.com, dedicat al certamen i que reuneix les apostes de deu pàgines especialitzades. I en eltop tend'aquesta macroenquesta, que encapçala la representantd'Israel (Netta Barzilai), hi apareixen Amaia i Alfred. Això sí, la jove parella espanyola està a la desena posició de les preferències. De moment.

I entre Israel i Espanya hi ha França, Bulgària, Austràlia, la República Txeca, Estònia, Noruega, Suècia i Grècia

Israel, la favorita

Amb una despreocupada i acolorida barreja que beu del sould'Aretha Franklin, l'electrònica de Skrillex cloquejos de gallina, la israeliana Netta es manté com la principal favorita. "Mai havia imaginat aquesta resposta", assegura en una entrevista amb Efe aquesta jove artista de 25 anys, DJ, compositora i cantant, que es movia, al món del'indiefins que un concurs de talents del seu país la va posar al camí de l'escenari més gran de la televisió mundial.

Per la sang de Netta Barzilai (Hod HaSharon, 1993) corre sang marroquina, russa i polonesa, tot i que va ser el seu pas per Nigèria o el seu natal Israel el que més va inspirar un estil que, segons explica, va evolucionar des de les icones del soul com Etta James fins al r&b d'Erykah Badu i Lauryn Hill i, ja a l'institut, cap a l'electrònica. "Estic molt influïda per artistes com Skrillex o Major Lazer", subscriu.

Precisament amb una petita taula deloopsi el seu talent per albeatboxing(produir sons de bateria i ritmes fent servir la boca, els llavis, la llengua i la veu) va ser com va tornar boja l'audiència del programaRising Staral seu país. Per alguna cosa és l'1,3 milions de reproduccions del vídeom en què versionaPapi chulo.Papi chulo

També va ser allà on la va descobrir Doron Medalie, autor deToy, cançó amb la qual competeix a Eurovisió i que constitueix una proclama feminista amb molt humor al qual ella ha donat el seu toc, entre altres aspectes, amb els cèlebres cloquejos de gallina.

«He fetbeatboxingi he imitat veus des de petita. Musicalment tenia tot el sentit afegir aquests sons per referir-me a un covard», explica Barzilai, que també repeteix moltes vegades la paraulabaka(estúpid en japonès).

Compositora, acostuma a treballar al costat del productor Avshalom Ariel per crear els seus propis temes amb les úniques eines de l'experiència, la màquina deloopsi "molta tonteria". "Quan el meu productor comença a riure, sé que anem pel bon camí", apunta.

No tot va ser un camí de roses. La Netta confiada que ara es veu sobre els escenaris va requerir un procés interior previ. "De nena, els únics models a imitar que vaig contemplar van ser Adele i Aretha Franklin. Per la meva talla i aspecte mai no hauria encaixat en cap altre motllo. Em va portar anys guanyar prou confiança per creure en mi i per traçar la meva pròpia etapa", confessa.

Ara és la gran favoritaal festival que anualment veuen una mitjana de 200 milions de persones, de Reykjavík a Sydney. «Sabia que estàvem fent una cosa única i diferent, però ni en un milió d'anys no vaig pensar que la cançó i el videoclip aconseguirien tanta rellevància. Estic al·lucinada per aquesta abraçada de les masses», afirma.

Notícies relacionades

Competirà per Israel i sortirà setena a la primera semifinal, que tindrà lloc el 8 de maig a Lisboa. Si el favor del públic l'acompanya, com tot sembla indicar, passarà a la final del dia 12, on es trobarà amb Amaia i Alfred i intentarà prendre el relleu de Salvador Sobral. Salvador Sobral.

De moment, no vol parlar del dia després d'Eurovisió. "Ara mateix és l'única cosa en què estic enfocada, treballant molt dur per portar la meva millor versió a l'escenari de Lisboa, com he fet tota la vida i com penso fer sempre", proclama Netta.