DE LA FICCIÓ A LA REALITAT

'La casa de papel' inspira uns lladres

La policia argentina desarticula una banda que utilitzava les mateixes màscares que els personatges de la popular sèrie

la casa de papel

la casa de papel

1
Es llegeix en minuts

La sèrieLa casa de papelja va ser un gran èxit Espanya quan la va estrenar Antena 3. Però després que al comprés la plataforma de televisió Netflix, aquesta trepidant ficció de policies i lladres s'ha convertit en un èxit internacional de tal calibre que la seva trama ha arribat a inspirar una banda de lladres autèntics de l'Argentina, on aquesta producció és un autèntic fenomen de masses (va arribar a ser portada del diari Clarín)Clarín.

Així, la policia argentina ha desarticulat aquest últim cap de setmana d'abril, als voltants de Buenos Aires, una bandad'atracadors  que actuava amb les màscares que utilitzen els personatges deLa casa de papel, unes peces que ja han utilitzat  altres grups de delinqüents al país sud-americà.

Segons les fonts de l'operació, citades per l'agència estatal Télam, les forces de seguretat van detenir en el partit de Morón, al sud-oest de la capital argentina,vuit homes i tres dones, d'entre 18 i 70 anys, que presumptament integraven una banda d'assaltants dedicada a "salideras bancarias(robatoris a persones després de sortir d'un banc) i altres actes il·lícits". 

Notícies relacionades

En els diversos escorcolls efectuats es van trobar sis caretes amb la cara de Salvador Dalí com les deLa casa de papel, junt amb una pistola de calibre 45, munició, un equip de radiofreqüència, una bossa amb precintes negres, peces de vestir i guants negres, tres motocicletes i un quatricicle.

La investigació es va obrir quan, a mitjans d'abril, es va denunciar un assalt en un banc de la zona a càrrec de persones que ocultaven la seva identitat amb indumentària basada en la de la sèrie de televisió. Aquests fets van tenir un precedent a començaments de mes, quan la policia va detenir 15 membres d'una presumpta banda de narcotraficants, dirigida des de diverses presons del Conurbano Bonaerense, a qui van trobar diverses màscares deLa casa de papel.