CRISI ECONÒMICA

TV-3 no emetrà la final de Copa

El director de la tele autonòmica confirma que no tenen pressupost per a la retransmissió del Barça-Sevilla

zentauroepp38645404 barcelona s lionel messi  left and captain andres iniesta po180403202713

zentauroepp38645404 barcelona s lionel messi left and captain andres iniesta po180403202713 / Francisco Seco

1
Es llegeix en minuts

Per primera vegada en molts, anys, TV-3 no podrà retransmetre una final de Copa del Rei en què jugui el Barça. Així, i tal com ha confirmat el director de la televisió autonòmica, Vicent Sanchis, l'esperat Barça-Sevilla del pròxim 21 d'abril al Wanda Mertopolitano Wanda Mertopolitano de Madrid no es podrà veure en directe a través de la cadena pública catalana.

La raó esgrimida per Sanchis per a aquesta decisió està en la precària situació econòmica de Televisió de Catalunya (TVC), especialment agreujada aquest any per les noves i més dures condicions fiscals imposades pel Ministeri d'Hisenda de Cristóbal Montoro.

En declaracions al programa de Catalunya Ràdio 'El suplement', diumenge passat, Sanchis va anunciar la decisió de prescindir d'aquests drets audiovisuals, que són xifres milionàries, "perquè no tenim diners per pagar-ho".

Notícies relacionades

De fet, la final de Copa va en un 'paquet' amb els dos partits de la Supercopa (campió de Lliga contra campió de Copa), que es juga a l'estiu. Aquest 'paquet' el subhasta la Federació Espanyola de Futbol i, encara que la Comissió Nacional del Mercado i la Competència (CNMC) ha demanat recentment que es rectifiquessin alguns aspectes de la subhasta,  ot feia preveure que el Barça-Sevilla es veuria per TV-3 i Tele 5. Això, és clar, abans de les declaracions de Sanchis,

Però després de la confirmació del director de TVC, la prevista emissió simultània a TV-3 (a Catalunya) i Tele 5 (en el conjunt de l'Estat) s'ha frustrat: el Barça-Sevilla sols es podrà sintonitzar per la cadena de Mediaset, tant a Catalunya com en el global d'Espanya.