Anar al contingut

SOU EXIGU

Un professor universitari canvia les aules pel concurs '¡Boom!'

Valentín, que forma part de l'equip Los Lobos, ha explicat que només cobrava 250 euros al mes a la facultat de Belles Arts

La revelació del docent provoca la indignació de les xarxes i converteix el programa d'Antena 3 TV en 'trending topic'

El Periódico

Un professor universitari canvia les aules pel concurs '¡Boom!'

Un concursant de ¡Boom! (Antena 3), Valentínprofessor universitari que forma part de l'equip de Los Lobos, sorprenia fa uns dies, tant els teleespectadors com la gent del plató, al confessar, durant l'emissió del programa, que només guanyava 250 euros al mes exercint la docència. Aquesta revelació va provocar la immediata indignació a les xarxes.

Tot va començar quan el presentadorJuanra Bonet, li va preguntar si li havia canviat la vida des que va entrar en el concurs, i el participant va contestar: "Fixa't si m'ha canviat la vida, que quan vaig començar aquest programa era professor associat a la universitat, a la facultat de Belles Arts, i ara ja no ho soc. He deixat la feina per dedicar-me de ple al programa. Tenia un contracte molt, molt baix, mensual, d'associat de tres més tres hores, que són només 250 euros al mes".

Sous molt baixos

Sorprès amb el que acabava de sentir, Bonet va voler saber si aquest era el seu sou tenint en compte que Valentín té un doctorat en Belles Arts. Llavors, l'integrant de l'equip de Los Lobos li va respondre que sí i li va expressar que era molt habitual aquesta situació en el medi universitari.

"És bastant comú a la universitat espanyola que el pes més fort de la docència el portem professors associats, que estem entre els 250, 500 i 800 euros. Més del 60% de la plantilles de la universitat espanyola cobren 800 o menys", va assegurar.

Arran d'aquesta confessió, el programa es va tornar trending topic a les xarxes socials, ja que a la majoria dels teleespectadors els va indignar saber la precarietat de sou a què es veien sotmesos els professors universitaris. Iñigo Errejón, doctor en Ciència Polítiques i dirigent del partit Podem, va ser un dels que van tuitejar sobre les afirmacions del concursant:

Altres tuiters també van mostrar la seva indignació: