BATALLA PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

El Parlament Europeu investigarà si hi ha manipulació i censura a TVE

L'Eurocambra admet a tràmit una sol·licitud del Consell d'Informatius perquè es prenguin mesures contra el Govern espanyol

undefined40386568 televisio  monegal180222194233

undefined40386568 televisio monegal180222194233

1
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado / Madrid

El Parlament Europeu investigarà si hi ha manipulació i censura a TVE a l'haver admès a tràmit una sol·licitud presentada pel Consell d'Informatius de la cadena estatal, òrgan que representa els periodistes de la casa. En la nota feta pública pel mateix Consell es comunica que la Comissió de Peticions de l'Eurocambra ha donat llum verda a la seva reclamació perquè aquest Parlament “estudiï i prengui les mesures necessàries que obliguin el Govern espanyol a fer complir els principis d'objectivitat, pluralitat i imparcialitat a què està obligada la televisió pública”.

El comunicat afegeix que la Comissió de Peticions ha encarregat a més un informe sobre la qüestió a la Comissió Europea i un altre a la Comissió de Llibertats, Justícia i Afers d'Interior del Parlament Europeu. El Consell d'Informatius de TVE recorda que aquest òrgan està “denunciant i demostrant com des de fa cinc anys s'incompleixen greument” les lleis espanyoles i europees que regulen la televisió pública. “L'anunci que l'Eurocambra estudiarà la manipulació i la censura a TVE arriba just quan tots els partits han de complir la llei i arribar a un acord que renovi el consell d'administració de RTVE i es posi fi a l'etapa més negra de la manipulació i la censura en la televisió pública”, diu finalment la nota.