el negoci de l'amor

Atac al cor dels 'triunfitos'

La premsa rosa irromp en les vides privades dels concursants d''OT' per esprémer la seva enorme popularitat

undefined41849179 televisi n gala ot   operaci n triunfo180219130311

undefined41849179 televisi n gala ot operaci n triunfo180219130311

2
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado / Madrid

Si poguessin, els ficarien  a tots en una gran bombolla de vidre per protegir-los, però això és impossible. Els seguidors d’Operación Triunfo assisteixen aquests dies impotents a la fagocitació dels seus adorats triunfitos per la implacable premsa rosa. Com sol passar amb aquests programes d'èxit aclaparador, paparazzis i reporters del gremi del cor s’han llançat en massa sobre els nous ídols juvenils. Alguns d’ells ja se les han tingut amb els seus perseguidors, però la majoria ha optat per aguantar el xàfec esperant que aviat escampi.

Amaia, Alfred, Aitana Cepeda encapçalen el rànquing de peces més cobejades pels caçadors d’exclusives. La història d’amor entre Amaia i Alfred i el morbo que suscita la possible relació sentimental de Cepeda amb Aitana, que per acabar-ho d’adobar té nòvio, són els únics temes que semblen interessar als que els entrevisten.

Voracitat rosa a TVE

En aquesta obsessió per la vida privada dels triun­fadores s’hi ha d’incloure la mateixa TVE, que ha cedit a la temptació d’explotar les vísceres més íntimes de les seves criatures acabades de crear. Així, l’inefable Javier Cárdenas, que en el seu Hora punta no va deixar marxar cap dels expulsats sense preguntar-los per la relació entre Alfred i Amaia. El cantant català i la seva nòvia també van haver de suportar preguntes indiscretes sobre el seu afer en la visita de la jove guanyadora navarresa a La mañana de La 1. Per rematar la feina, el destre Cárdenas es va encarregar de donar el cop de gràcia a Cepeda amb una entrevista monopolitzada pel seu presumpte acostament amorós a la benjamina del grup.

Però el que més els dol als fans d’OT és el comportament sinuós de programes de xafarderia com Sálvame, que ha passat de menysprear els triunfitos a fixar obsessivament l’atenció en les seves peripècies més personals. Els seguidors del programa es queixen que l’espai de Tele 5 presentat per Jorge Javier Vázquez va promoure durant el concurs una campanya dirigida a desacreditar els seus participants. I denuncien que, davant l’èxit mediàtic dels xavals, no han dubtat a pujar al carro sense ruboritzar-se. Aquesta operació de persecució implacable es va traduir en comentaris despectius sobre els concursants, als quals es tractava com a restes rebotades d’altres talents de Tele 5.

En aquesta estratègia, es recordava els inicis d’Amaia a Cántame una canción, el pas sense pena ni glòria de Cepeda per La voz i el desengany d’Alfred quan va ser rebutjat pels coaches d’aquest últim format de Mediaset. Especialment desagradable va ser el comentari del col·laborador de Sálvame Kiko Hernández després de veure el vídeo de l’audició a cegues d’Alfred, emès pel magazín rosa amb l’evident intenció de ridiculitzar-lo. «Ara no sé com canta perquè no el segueixo, però fa un any i mig cantava pitjor que Chayo Mohedano: jo tampoc em giro ni per dir-li bona tarda», va dir l’exconcursant de Gran hermano.

Indignació a les xarxes

Notícies relacionades

Amb aquests antecedents, no és estrany que els fans del nou OT hagin posat la creu al controvertit Sálvame a les xarxes, fins al punt de preguntar què pintava aquest programa de Tele 5 en la roda de premsa amb els finalistes, i que la seva reportera preguntés als triunfitos si tenien «por» d’alguna cosa quan sortissin de l’Acadèmia, qüestió que va fer brotar les llàgrimes d’Aitana. «Jo et responc per ells: de vosaltres», va dir un incondicional d’OT.

Aquesta por de veure els seus ídols devorats per la premsa rosa, com va passar amb els protagonistes de la primera edició (Bisbal, Chenoa, Bustamante…), ha posat en peu de guerra els que no els volen veure contaminats pel chapapote rosa. Empresa gairebé impossible davant les portades d’algunes revistes: Cepeda ja n’ha ocupat una després de ser caçat amb Nerea i Roi. «¿No teniu programes propis?», ha preguntat per Twitter als responsables de Sálvame