a 'SALVADOS'

José María García: "Votar el PP és perdre el vot"

Évole fa seure junts García i De la Morena, que van mantenir un dur enfrontament a la ràdio als anys 90

El rei emèrit Joan Carles I li penja el telèfon al periodista, en antena, després de mencionar la seva polèmica cacera a Botswana

zentauroepp41931740 teletodo  television  programa   salvados garc a  y  de la m180209195844

zentauroepp41931740 teletodo television programa salvados garc a y de la m180209195844

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

'Salvados’ ha recuperat aquest diumenge una de les 'guerres mediàtiques' més intenses dels anys 90: José María García i José Ramón de la Morena. Els dos reis de la ràdio esportiva nocturna van mantenir un dur enfrontament que va simbolitzar la confrontació de les emissores en què treballaven: la SER (De la Morena) i A-3, la COPE i Onda Cero (García). 

Que José María García va ser (i és) algú que toca poder, ho demostra la seva nodrida agenda telefònica: té línia directa amb Mariano Rajoy, amb Soraya Sáez de Santamaría, amb el Rei emèrit, amb Ángel María Villar... encara que, per diferents motius l'han decebut i fa temps que no parlen, tal com va explicar a Jordi Évole.  

De Rajoy diu que li costa creure el tema dels sobresous, però que no posa "la mà al foc per ningú". Per afegir que "votar el PP és perdre el vot" i que la pujada de Ciutadans es deu a la barroeria del Govern central. De Villar assegura que "no va fer, però va deixar fer, va mirar cap a un altre costat". I de Joan Carles I explica que el visitava com a periodista, no com a amic –ja que, "per sobre de tot, era periodista"- i afegeix que no parla amb ell des que es va retirar. "Ni una trista trucada". Del monarca al periodista, se sobreentén.  

Cosa que Évole "va solucionar" i és el que el programa va tenir un protagonista inesperat: el rei emèrit Joan Carles I. El presentador el va telefonar des del mòbil de José María García, però el monarca va penjar de cop després de treure a la palestra la seva polèmica cacera a Botswana. Botswana Va ser llavors quan Évole li va preguntar si hauria publicat la notícia de la cacera de si l'hagués tingut i el 'sí' del periodista va ser rotund. 

Bona nit i salutacions cordials 

Després de conversar àmpliament amb García, va entrar en escena a 'Salvados' José Ramón de la Morena, un moment que Évole va qualificar d'històric. "Volem enviar un missatge –es va avançar García- avui, en aquesta societat, el temps el marca la reconciliació, la generositat i donar més que rebre. Al final tot s'oblida". Però De la Morena –que va començar el seu camí a la ràdio com a becari de García- el va interrompre per puntualitzar: "No s'oblida, però s'aprèn".  

Notícies relacionades

Encara que el to del diàleg va ser més respectuós que amistós, De la Morena va alabar García per haver "obert un camí perquè el periodista esportiu guanyés diners". També va reconèixer que –en els seus anys de pugna- feien un periodisme "una mica salvatge" i considera que ell es va defensar dels atacs de García "com quan a un nen li fan mal i respon donant una puntada en la cama a un gegant". 

I com un nen intentant sostreure un secret a un gegant de la comunicació es devia sentir Évole al demanar-li a José María García que li expliqués alguna de les exclusives que mai va donar. La resposta, una de les seves frases més mítiques: "Bona nit i salutacions cordials".