Després de la topada reial

L'equip de 'Salvados' treu importància a l'incident amb el rei Joan Carles

L'equip anteposa el mèrit d'haver pogut tenir el monarca al fet que després pengés el telèfon a Évole

El programa de La Sexta recorda la 'guerra' mediàtica entre José María García i José Ramón de la Morena

zentauroepp41931740 teletodo  television  programa   salvados garc a  y  de la m180209195844

zentauroepp41931740 teletodo television programa salvados garc a y de la m180209195844

3
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado

L’estil valent i atrevit de Jordi Évole no para de regalar-nos grans moments televisius. Si fa una setmana el periodista posava de cap per avall el sector carni mostrant imatges de porcs moribunds, en l’entrega d’avui de Salvados (La Sexta, 21.30 hores) es podrà veure (o més aviat sentir) com el rei emèrit Joan Carles I li penja de sobte el telèfon, després de treure a la palestra la seva polèmica cacera a Botswana. 

L’equip del programa es va prendre amb esportivitat aquest gest agre i desconsiderat de l’anterior monarca i va optar per ressaltar el mèrit d’haver pogut tenir Joan Carles per primera vegada al veterà espai de La Sexta. Évole va explicar divendres passat a Al rojo vivo el que va passar en la gravació del programa dedicat als periodistes José María García i José Ramón de la Morena. Però el que es desconeix és la rebotiga d’aquella conversa avortada per l’empipament regi. Fonts pròximes a l’espai van revelar a aquest diari alguns detalls de l’incident, que va enxampar a tothom per sorpresa. 

Per començar, l’èxit de tenir el rei emèrit a Salvados es deu al «magnífic treball de la redacció», tot i que també hi va pesar «l’especial relació» que tenen García i Don Joan Carles. «De fet, el Rei intervenia de vegades en el seu programa», van explicar. Per això van aconseguir que el pare de Felip VI es prestés a donar una sorpresa al seu entranyable José María, encara que al final la sorpresa se la va emportar Évole: «La conversa amb el Rei no va ser tan tranquil·la com esperàvem, però el Jordi va parlar abans de moltes coses amb García: de com veu el periodisme, de la seva proximitat amb el poder, de les seves relacions amb els presidents de Govern, de si havia estat a la Moncloa i a la Zarzuela…» A partir d’aquí van començar a parlar de l’anterior monarca fins que García va confessar el seu «desacord» amb algunes de les coses que havia fet els últims anys. 

Disgust reial

Va ser llavors quan Évole li va preguntar si hauria publicat la notícia de la cacera de Botswana si l’hagués tingut. El sí del periodista va ser rotund. A l’entrar la trucada de Joan Carles i xivar-li Évole de què havien parlat uns minuts abans, el Rei va mostrar el seu disgust i va acabar penjant el telèfon. «La reacció de García va ser normal i si es va molestar amb el Jordi no ho va demostrar allà», van explicar. Entrevistador i entrevistat van comentar l’incident «de manera desenfadada» i van continuar parlant de les relacions de Joan Carles I amb la premsa. Pel que fa a Évole, va reaccionar amb «sorpresa» quan el Rei va tallar abruptament la comunicació, però va seguir entrevistant com si res García. «Després ens va comentar que li havia penjat el telèfon, sense més ni més».

Notícies relacionades

Tot i  aquesta desagradable topada, l’equip està molt satisfet d’haver aconseguit parlar amb Don Joan Carles. «Nosaltres mai havíem pogut entrevistar el Rei ni el seu fill Felip. Fins que no el vam veure no ens acabàvem de creure que el tindríem. L’important és que es volia donar aquesta sorpresa i va sortir, al marge del desenllaç de la història», van puntualitzar.

També estan molt orgullosos d’haver pogut ajuntar García i De la Morena, «que van tenir una topada molt dura als 90, es van dir de tot en antena i mai havien dialogat en públic». L’empresa no va ser gens fàcil: «No és que s’hi resistissin, però es va haver d’insistir», van confessar.