Concurs musical de TVE-1

La família 'OT' es reuneix per Nadal

Els 16 aspirants del 2017 ofereixen actuacions inèdites amb 11 de la primera edició del concurs

Bisbal, Chenoa, Mireya, Juan Camús i, a última hora, Bustamante no participen en la gala del dia 25

zentauroepp41400237 television  programa operacion triunfo  especial navidad en 171224171916

zentauroepp41400237 television programa operacion triunfo especial navidad en 171224171916 / carmen carrazquez

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Nadal també ha arribat a OT i es nota no sols en el fet que al plató s’hi alci un arbre gegantí i el públic llueixi casquets del Pare Noel o de ren. És que per un dia, el 25 de desembre, al concurs musical de TVE-1 s’hi ha instal·lat l’esperit nadalenc: no hi ha competició, no hi ha nominacions ni expulsions i el jurat s’ha pres unes merescudes (i no només per ells desitjades) vacances.

A més a més, com passa a moltes cases, on les famílies aquest dia reuneixen en harmonia (o almenys ho intenten) diverses generacions de parents, la de l’OT del 2017 rep els seus ancestres: una nodrida representació de la mítica primera edició d’OT, en què des d’un principi no figuraven David Bisbal, Chenoa, Mireya i Juan Camús, i de la qual a última hora va caure, a causa d’una indisposició, l’esperat Bustamante.

PER PRIMERA VEGADA, GRAVAT

I aquesta gala especial, amb duos i conjunts intergeneracionals, és la que es va gravar (per primera vegada, ja que el concurs sempre s’ofereix en rigorós directe) divendres passat i a la qual  va poder assistir EL PERIÓDICO, per comprovar com es marcava una fita més en la història d’aquest concurs musical.

Els 'triunfitos' de la primera edició i de l'última, junts / Carmen Carrazquez (RTVE)

Ja en el moment de l’entrada del públic l’excitació era palpable a les instal·lacions del Parc Audiovisual de Terrassa, on es troba l’Acadèmia i el plató on transcorren les gales. Però l’aparició dels 11 triunfitos del 2001 i els 16 del 2017 sobre l’escenari va fer vibrar els Otefans presents, sobretot els incondicionals del fossat, que van suportar quatre hores dretse sense desmai. «De la vostra energia depèn que surti un gran programa», les havia dit Mateo, l’animador del públic, però no va fer falta sobreactuar. Per a ells allà a dalt hi havia més estrelles que al temple dels germans Roca.

 

Els 27 triunfitos van començar cantant, tots junts, aquell primer himne d’OT, la peça titulada Mi música es tu voz. Una actuació més per alimentar la llegenda. Així s’iniciava una gravació (d’una tirada, com si fos un directe) en què se succeirien actuacions inèdites i també sorpreses inesperades.

 

Un quartet d’allò més sexi compost per Ana Guera, Mimi, Gisela i Vero va interpretar Lady Marmalade (Christina Aguilera). I van seguir el duo Alfred-Naïm (dos genis compresos), amb el seu tema Adoro (Armando Manzanero); Aitana i Natalia (les benjamines de les dues edicions), amb Walking on sunshine (Katrina & the Waves);  Nerea i Àlex (havia d’haver cantant amb Bustamante), i Vivo por ella (Andrea Bocelli) i Raoul (l’últim expulsat) i Alejandro Parreño cantant Don’t let the sun go down on me (Elthon Jon).

Cepeda, en el seu duo amb Manu Tenorio, cantant 'Lucía' / CARMEN CARRAZQUEZ (RTVE)

I d’aquí a l’intimista Lucía (Joan Manuel Serrat) amb les veus de Cepeda (el del fenomen) i Manu Tenorio; als marxosos Agoney i Gisela i el seu Somebody else’s guy (Jocelyn Brown); el quartet format per Ricky, Juan Antonio, Álex i Javián  i Corazón espinado (Maná), per donar pas al dolç flamenc de Mireya i Nuria Fergó amb Noches de Bohemia (Navajita Plateá) i al duo Roi i Vero, interpretant I finally found someone (Barbra Streisand).

I novament un altre quartet, Marina, Thalía, Natalia i Geno, defensant Eternal Flame (The Bangles); Miriam i Javián, cantant a l’uníson Te quiero, te quiero (Nino Bravo), i, per acabar, un altre duo molt esperat, el de les «d’Espanya», Amaia i Rosa, compartint les seves veus i carisma amb el Gracias por la música d’Abba.

Notícies relacionades

 

I si tot aquest especial comença amb un himne arxiconegut, acaba amb un altre: el de la nova generació OT: Camina, que en l’especial estrenen els 16 nois il·lusionats. Perquè és el seu. El que passarà a la història d’OT d’aquesta edició que ells no volen que es recordi com la novena, sinó la «1.0». Aquests milennial trepitgen (i canten) fort.