POT SUCULENT

Un aturat de 45 anys guanya més d'1,1 milions d'euros a 'Pasapalabra'

Antonio Ruiz també ha aconseguit el rècord de permanència en el concurs cultural de Tele 5, al participar en 126 programes

zentauroepp41374891 pasapalabra antonio ruiz171219225528

zentauroepp41374891 pasapalabra antonio ruiz171219225528

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El músic professional murcià Antonio Ruiz, de 45 anys, ha guanyat aquesta nit el pot del concurs de Tele 5 'Pasapalabra', 1.164.000 euros, després de batre el rècord de permanència en entregues consecutives, amb un total de 126.

Ruiz, que actualment està en situació de desocupació, ha aconseguit el pot al contestar a la pregunta que estava associada a la lletra J:"El nom del polític considerat l'últim líder de l'època socialista a Polònia, "nomenat cap de Govern el 1981". Jaruzelski.

En aquell moment, i després de sentir que la resposta era correcta, s'ha abraçat sorprès al seu contrincant i al presentador del programa, Christian Gálvez, i ha expressat la seva incredulitat per haver-ho aconseguit finalment. Al final, s'ha rapat totalment el cap.

Content de concursar

L'afortunat guanyador ha declarat que de tots aquests mesos, només li ha sabut greu perdre's temps que podria haver dedicat a la seva filla de 3 anys i que, tot i estar molt content d'endur-se el premi, la seva alegria era concursar en el programa cada dia, que això era "el millor" que s'emportava de 'Pasapalabra'.

Antonio Ruiz, en el concurs 'Pasapalabra' / EL PERIÓDICO

En el seu excel·lent palmarès hi figura que ha guanyat en 98 ocasions la prova final, que n'ha empatat 12 i que n'ha perdut 16, en què va haver d'enfrontar-se a la cadira blava per tornar a jugar. 

També ha protagonitzat un dur duel de 38 tardes amb Jaime Conde, un enfrontament que va guanyar un compungit Ruiz quan aquest últim no va poder superar la cadira blava en una de les ocasions. 

Tot i ser suculent, el pot aconseguit per Ruiz no és el més gran de la història del programa, i el col·loca en el sisè lloc del rànquing. La primera posició l'ocupa el madrileny Eduardo Benito, que es va embutxacar 2.190.000 euros, el maig del 2006, i el segon, el malagueny  David Leo, amb 1.826.000, i això que va participar en menys programes: 109.Leo també ha sigut el campió de la Supercopa celebrada el setembre del 2017, una espècie de Lliga de Campions,  cosa que li va reportar 100.000 euros més.

Amor per les lletres

Notícies relacionades

El murcià, que va estudiar FPII en Imatge i So, encara que la seva passió per la música el va portar a cursar fins a 3r de piano i 4t de solfeig, assegura que el gust per les paraules i el nivell cultural que cada dia ha reflectit a ‘El Rosco’ li ve de família: “Del meu pare, l'amor per la lectura, i de la mare, l'etimologia”.

Pel que fa als diners aconseguits, confessa que els vol invertir a donar-li a la seva filla la millor educació, obrir una llibreria d'exemplars de segona mà i, ja "com a capritx", viatjar amb la seva dona a Vancouver o a Nova York.