CAMÍ DE LISBOA

Un concursant d''OT' serà el representant d'Espanya a Eurovisió 2018

Ho va confirmar en la sisena gala el presentador del 'talent show', Roberto Leal, minuts després que ho anunciés a la web TVE

Els 'triunfitos' sortiran de l'Acadèmia per primera vegada per firmar discos a Barcelona, Madrid i València

41195628 60

41195628 60

2
Es llegeix en minuts

El representant d'Espanya al Festival d'Eurovisió 2018 serà elegit entre els concursants del programa de televisió Operación Triunfo Operación Triunfo(OT), segons va confirmar dilluns a la nit, a la sisena gala del programa de TVE, el seu presentador, Roberto Leal.  L'anunci durant l'emissió del 'talent show' es va produir minuts després que la mateixa web de la cadena pública ho fes públic.

Amb aquesta serà la quarta vegada que RTVE tria el representant espanyol per a Eurovisió d'entre els concursants d'OTRosa López ja ho va ser el 2002, Beth, el 2003, i Ramón, un any després. Els triunfitos van acabar en els llocs 7è, 8è i 9è, respectivament, en la final del festival, la pròxima edició del qual se celebrarà a Lisboa el 12 de maig.

Segons la web de RTVE, s'ha buscat "la millor fórmula" per anar a Eurovisió 2018, "amb una proposta d'èxit que genera il·lusió entre els espectadors i seguidors del festival" i que a més, ha assenyalat, compta amb el suport de nombrosos "eurofans".

Mostra de nous artistes

Assegura que Operación Triunfo és "la millor mostra" de nous artistes" espanyols capaços de representar el nostre país al Festival d'Eurovisió, la final de l'edició número 63è del qual se celebrarà el 12 de maig a Lisboa.

RTVE recorda que aquesta fórmula per escollir el representant d'Espanya ja es va provar "amb èxit en les edicions del Festival corresponents als anys 2002, 2003 i 2004", en què van ser elegits Rosa, Beth Ramón, tots ells procedents d'OT, per concursar en el certamen musical més prestigiós d'Europa.

L'actuació de Rosa -guanyadora de la primera edició d'OT- a Eurovisió 2002 va ser seguida per prop de 13 milions d'espectadors, amb una quota de pantalla que va superar el 80% la nit de la final.

El presentador d'OT, Roberto Leal, amb David Bustamente, en un moment del programa.

Alegria entre els concursants

Notícies relacionades

La notícia que el representant d'Espanya a Eurovisió 2018 sortirà d'entre els triunfitos ha causat alegria i enrenou entre els concursants que encara segueixen en el programa, que s'han abraçat entre si a l'escoltar l'anunci fet públic pel presentador de la gala.

Roberto Leal ha informat que "pròximament" es donarà a conèixer la manera en què s'elegirà el cantant o la cantant que defensarà Espanya a Lisboa el pròxim 12 de maig. 

Firma de discos el pròxim cap de setmana

Els concursants d'<em>OT</em> es repartiran el pròxim cap de setmana entre Barcelona, València i Madrid per trobar-se amb els seus fans en la seva primera <em>excursió</em> fora de l'Acadèmia per firmar el disc recopilatori amb totes les gales. Així ho va anunciar en la gala d'aquest dilluns el seu presentador, <strong>Roberto Leal</strong>. "Els nois i noies sortiran aquest dissabte de l'Acadèmia a firmar discos", va dir per sorpresa a mig programa, després de l'actuació dels nominats <strong>Cepeda </strong>i <strong>Ricky</strong>, i d'<strong>Aitana</strong> i <strong>Raoul</strong>.