CONTROL TELEVISIU

El Consell d'Informatius denuncia un veto a TVE als tuits en plena crisi catalana

El Cdi condemna que als periodistes de la web se'ls hagi ordenat "deixar de compartir informació" en els comptes de Twitter controlats per la tele estatal

zentauroepp40216746 instalaciones de torrespa a171009202922

zentauroepp40216746 instalaciones de torrespa a171009202922

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El Consell d’Informatius de rtve.es ha denunciat que els responsables d’aquesta àrea  de la tele estatal han prohibit als periodistes tuitejar informació des dels comptes que té TVE en aquesta xarxa social. Curiosament, el sorprenent veto va ser imposat el 20 de setembre, dia en què va tenir lloc l’operació policial a Catalunya. Aquesta coincidència ha provocat els recels dels treballadors, que hi veuen al darrere un nou «intent de manipulació» dintre de l’estratègia ja denunciada de silenciar i controlar tot el que fa referència al conflicte entre Catalunya i el Govern central.

En el seu comunicat, el Consell de la web indica que va obrir una investigació després d’haver rebut queixes per «l’ordre del 20 de setembre [del director de RTVE digital, Alejandro Vega] de deixar de compartir contingut informatiu» des dels comptes amb què treballen a Twitter: @RTVE, @TVE, @La1 i @rtvees.