el rei d''El intermedio'

El discurs de 'sa majestat Wyoming I'

"Dialoguem, cridar no serveix mai per a res", afirma el 'showman' a La Sexta

wyoming

wyoming

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Després del missatge televisat del Rei d'aquest dimarts, 'El intermedio' de La Sexta també va voler llançar un discurs de part del seu presentador, convertit ahir en 'sa majestat Wyoming I'.

En la impagable compareixença de poc més de quatre minuts del 'showman', que va fer envoltat de dues fotografies de "les dues muses que representen les sensibilitats que ara mateix hi ha a Espanya" (Sonia Monroy i Karmele Marchante embolicades amb les banderes d'Espanya i Catalunya, respectivament), Wyoming va tenir paraules per a tots els bàndols.

"La tensió no pot continuar", va començar, abans de dirigir-se a diversos sectors de la societat, entre ells tots els partits. "Prou de sobreactuacions, de càlculs electorals. És el moment d'estar a l'altura", els va dir. 

Després es va dirigir al Govern de Catalunya. "El desig d'independència és legítim. Però és necessari encarrilar aquest desig dins del compliment de la llei", els va exigir. "Perquè el nostre país no és una dictadura".

La poca flexibilitat de Rajoy

Després li va tocar 'rebre' al Govern central. "Senyor Rajoy. Recórrer únicament a la llei i els tribunals no contribueix a trobar una solució, al contrari. La seva actitud immobilista i la seva flexibilitat, més pròpia d'un registrador de la propietat que d'un president de Govern, estan provocant l'agreujament de la situació", li va recriminar.

També es va voler dirigir als ciutadans: "És la vostra obligació treballar per trobar una solució. L'Estat no és un ens abstracte, sou vosaltres. No deixem tota la responsabilitat en dos governs que demostren no estar a l'altura. Espanya i Catalunya seran el que vosaltres vulgueu. Dialoguem. Cridar no serveix mai per a res", va dir.

Notícies relacionades

Això sí, abans va fer broma dient que estava pronunciant el discurs "despullat de cintura cap avall".

Després de la compareixeça d'ahir del president de la Generalitat, ¿tindrem avui un altre discurs de Wyoming emulant Puigdemont a 'El intermedio'?