Drets d'autor

Roberto Escobar: "Si no rebem mil milions de dòlars de Netflix, els tancarem el xou"

Roberto Escobar Gaviria va ser el cap dels sicaris del seu germà i ara és hereu dels seus drets d'imatge

narcos

narcos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Roberto de Jesús Escobar Gaviria, el germà gran de Pablo Escobar, un dels narcotraficants més famosos del món i l'ascens i caiguda del qual estan narrats en les dues primeres temporades de la sèrie de Netflix 'Narcos', reclama a aquesta plataforma de televisió per internet mil milions de dòlars (uns 830.000.000 euros) per ser el seu "hereu dels drets d'imatge". En una entrevista concedida al mitjà nord-americà 'The Hollywood Reporter', Roberto Escobar reclama aquesta espectacular quantitat als productors de la sèrie, gairebé dos anys després de la 'mort' del seu germà en la ficció televisiva.

Roberto Escobar, anomenat 'El Osito' durant la seva carrera com a ciclista semiprofessional, i que va conservar anys més tard quan va passar a ser el cap dels sicaris del seu germà, va ingressar a la presó el 1993. Pocs mesos després de sortir de la presó, el 2003, una carta bomba li va explotar a la cara i el va deixar cec d'un ull i parcialment sord. El 2014 va crear Escobar Inc, i es va registrar a Califòrnia com a "successor dels drets d'interès" del seu germà. 

Després de la demanda, "Netflix està espantat", explica Roberto a l'entrevista. "Ens van enviar una llarga carta amenaçant-nos. [...] Els nostres advocats estan lluitant pels mil milions de dòlars. Si no els rebem, els tancarem el seu petit espectacle", adverteix el germà gran dels Escobar, que actualment té 71 anys.

Notícies relacionades

"Els nois de Silicon Valley poden tenir els seus telèfons i productes bonics, però no en tenen ni idea de sobreviure a la jungla de Medellín o Colòmbia. Jo, sí. Com diem a Colòmbia, les seves mares els haurien d'haver deixat a l'úter", sentencia qui va ser el cap dels sicaris del narcotraficant més mediàtic del món.

Roberto Escobar va ser contactat pel mitjà especialitzat nord-americà per parlar de la seguretat dels rodatges de superproduccions televisives o cinematogràfiques en països amb altes taxes de violència. Sobretot, arran de l'assassinat del buscador de localitzacions de 'Narcos', Carlos Muñoz Portal, a Mèxic. "Netflix hauria de contractar sicaris per a la seva seguretat", comenta al respecte el germà gran de Pablo.