ADAPTACIÓ LITERÀRIA

'La catedral del mar' s'exhibeix a Vitòria

Antena 3 presenta al festival de televisió la superproducció de la sèrie basada en el llibre homònim

zentauroepp40002948 vitoria gasteiz  spain   september 08    l r  actors gines g170908163235

zentauroepp40002948 vitoria gasteiz spain september 08 l r actors gines g170908163235 / Carlos Alvarez

1
Es llegeix en minuts

Una sèrie «d’altíssima gamma, premium». Amb aquesta contundència es van expressar la directora de ficció d’Atresmedia, Sonia Martínez, i el director, Jordi Frades, quan ahir van presentar al Festival de Televisió de Vitòria (FesTVal) la superproducció La catedral del mar, una de les grans apostes d’Antena 3 per a aquesta temporada.

Aquesta nova sèrie adapta per a la petita pantalla l’exitosa novel·la homònima d’Ildefonso Falcones d’una manera «absolutament fidel», segons els seus responsables que, tot i el desplegament econòmic de la producció –que no van quantifi-

car–, narra una història «intimista», encara que «el marc sigui tan gran com la construcció de la catedral» de Santa Maria del Mar, de Barcelona.

La catedral del mar consta de vuit capítols. El primer té una hora de durada, encara que els set restants són de 50 minuts; un metratge escàs en les sèries espanyoles, però dins els paràmetres internacionals, fet que facilitarà la seva difusió a l’estranger, de la qual s’encarregarà la plataforma Netflix.

HISTÒRIA MEDIEVAL / Coproduïda per Atresmedia, Diagonal TV i Televisió de Catalunya, es tracta d’una història medieval d’intriga, amor i violència que transcorre amb el rerefons de la construcció de la citada basílica i té com a protagonista Arnau (Aitor Luna) en el paper d’un home que neix pobre, arriba a senyor i és jutjat per la Inquisició al despertar recels i enveges, i enfrontar-se als nobles. La seva vida transcorrerà en paral·lel a la construcció del nou temple.

Notícies relacionades

L’elenc el completen actors com Daniel Grao com el pare d’Arnau, que abandona el camp per fugir dels abusos dels senyors i acaba a Barcelona; Pablo Derqui com a Joan, germanastre d’Arnau, i Michelle Jenner en el paper de Mar, una òrfena a qui Arnau cria com una filla, encara que ella l’estima. Destaquen també Ginés García Millán, Silvia Abascal i Josep Maria Pou.

El rodatge de la sèrie es va allargar durant quatre mesos, es van visitar més de 70 localitzacions (el 80% del rodatge es va fer en exteriors) i es va comptar amb 4.000 figurants, 220 animals i 2.000 vestits. 

Temes:

Antena 3 Sèries