sis milions de rescat

Els 'hackers' demanen diners per 'Joc de trons'

Els pirates amenacen amb fer públics els continguts robats si la HBO no atén les seves demandes econòmiques

zentauroepp39519956 this photo provided by hbo shows emilia clarke as    mother 170804195747

zentauroepp39519956 this photo provided by hbo shows emilia clarke as mother 170804195747 / Helen Sloan

2
Es llegeix en minuts

'Joc de trons' és la gran joia de la corona de la cadena nord-americana HBO, convertida en tot un fenomen mundial amb milions de fans, però també s'està convertint en el seu principal maldecap per culpa dels 'hackers', que li exigeixen ara sis milions de dòlars en moneda virtual (bitcoins)bitcoins per no seguir filtrant informació confidencial sobre la sèrie. 

Fa poc més d'una setmana, la cadena va reconèixer que havia patit un ciberatac pel qual van arribar a internet de forma il·legal alguns capítols de noves temporades de diverses sèries, a més de material escrit del quart capítol de la setena temporada de 'Joc de trons'. 

Un termini de tres dies

Dilluns a la tarda, a més, van aparèixer a internet documents confidencials de HBO, com correus electrònics dels seus executius, així com diversos guions de 'Joc de trons'.

Ara, la web especialitzada en tecnologia Mashable ha compartit un llarg missatge dels presumptes responsables del robatori de dades de HBO, en què els pirates informàtics adverteixen de les conseqüències per a la cadena si no accedeix a les seves demandes econòmiques en un termini de tres dies i li reclamen sis milions de dòlars en bitcoins per no fer públic el material.

Per mitjà d'un comunicat, HBO va dir que espera noves filtracions d'informació provinents de l'atac cibernètic, però va assegurar que, tot i que han sortit a la llum correus electrònics, creuen que el seu servidor de correu no s'ha vist compromès de manera general.

"HBO ha experimentat recentment un incident cibernètic que va resultar en la posada en perill d'informació patentada", va assenyalar fa una setmana el canal al reconèixer l'atac dels 'hackers'.

Episodis inèdits

"Investiguem l'incident i estem treballant amb les forces de l'ordre i companyies de ciberseguretat. La protecció de dades és una gran prioritat a HBO i ens prenem seriosament la nostra responsabilitat de protegir la informació que posseïm", va afegir.

Aviat van aparèixer a la xarxa episodis inèdits de les sèries 'Ballers', 'Insecure' 'Room 104' i, encara que en aquell moment no es van filtrar noves imatges de 'Joc de trons', una sinopsi del quart capítol de la seva setena temporada va començar a circular a internet.

Els presumptes responsables de l'atac van assegurar haver obtingut 1,5 terabytes de dades de la companyia i van amenaçar amb alliberar més continguts.

Filtració d'una cadena índia

A més, i en una circumstància completament aliena a l'ofensiva dels pirates informàtics, el quart capítol de la setena temporada de 'Joc de trons' va aparèixer a les xarxes dos dies abans de la seva emissió.

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, la bretxa de confidencialitat es va deure al grup de comunicació indi Star TV, amb seu a Bombai, que va reconèixer ser el responsable de l'error.

Malgrat tots aquests problemes, l'emissió de la setena temporada de 'Joc de trons' segueix donant molt bons resultats a la HBO, ja que, encara que s'havia filtrat a internet, el quart capítol de la nova temporada va marcar un nou rècord d'audiència de la sèrie diumenge passat, amb 10,2 milions d'espectadors als EUA.