Delinqüència a la xarxa

HBO pateix el robatori de capítols de sèries en un ciberatac

Capítols de les noves sèries 'Ballers' i 'Room 104' i material del quart episodi de la temporada 7 de 'Joc de trons' han aparegut a internet

zentauroepp33619839 jon nieve juego tronos170621200800

zentauroepp33619839 jon nieve juego tronos170621200800

1
Es llegeix en minuts

La cadena televisiva de pagament HBO ha reconegut avui que ha patit un ciberatac pel qual diversos capítols de noves temporades de diverses sèries, a més de material de 'Joc de trons', han arribat a internet de forma il·legal.

"HBO va experimentar fa poc un incident cibernètic que va posar en perill informació patentada", segons ha confirmat el canal de pagament en un comunicat remès a la publicació 'Entertainment Weekly'.

"Immediatament hem investigat l'incident i estem treballant amb les forces de l'ordre i companyies de ciberseguretat. La protecció de dades és una gran prioritat a HBO i ens prenem seriosament la nostra responsabilitat de protegir la informació que tenim", afegeix el comunicat.

Notícies relacionades

Els 'hackers' (pirates informàtics) asseguren que han obtingut 1,5 terabytes d'informació pertanyent a la companyia de televisió. De moment, alguns episodis de les noves entregues de les sèries 'Ballers' i 'BallersRoom 104han aparegut a la xarxa, així com material escrit pertanyent, segons sembla, al quart episodi de la setena temporada de 'Joc de trons', detalla la publicació. I afegeix que els pirates amenacen de publicar més material pròximament.

Vídeo d’avanç de l’episodi 4 de la temporada 7 de ’Joc de trons’  / El Periodico

El mes d'abril passat, un 'hacker' va penetrar la xarxa interna de Netflix i va divulgar il·legalment i abans d'hora la cinquena temporada de la sèrie 'Orange is the new black'.  Més tard, al maig, es va filtrar que la pel·lícula 'Pirates del Carib: la venjança de Salazar', de Disney, havia sigut piratejada, però el president de la companyia, Bob Iger, va anunciar que era fals.