NOUS TEMPS

Les sèries irrompen al Festival de Sant Sebastià

El veterà certamen exhibirà les ficcions de Movistar+ 'La peste' i 'Vergüenza', i la pel·lícula 'Fe d'etarras', produïda per Netflix

olerin36909122 television  a peste inicia su rodaje  la producci n de conte170729132740

olerin36909122 television a peste inicia su rodaje la producci n de conte170729132740

1
Es llegeix en minuts

La frontera entre la ficció televisiva i el cine cada vegada es dilueix més. Una prova d’això és que la pròxima edició del Festival de Cine de Sant Sebastià oferirà per primera vegada, i en una secció oficial –fora de concurs–, els dos primers capítols de la sèrie 'La peste', dirigida per Alberto Rodríguez i produïda per Movistar+. A més a més, també la ficció de la plataforma de pagament 'Vergüenza', creada per Juan Cavestany i Álvaro Fernández-Armero, competirà pel premi Zabaltegi-Tabakalera.

    

«Els temps estan canviant molt ràpidament, i no és només que el Festival de Sant Sebastià vulgui adaptar-s’hi, sinó que en vol formar part –explica José Luis Rebordinos, director del festival–. Per això no és casualitat que dues sèries de televisió formin part aquest any de les nostres seccions».

    

'La peste', de sis episodis que arribaran a Movistar+ el pròxim gener, està protagonitzada per Pablo Molinero, Paco León, Sergio Castellanos (foto), Patricia López-Arnáiz, Manolo Solo, Cecilia Gómez i Lupe del Junco. Ambientada a la Sevilla del segle XVI, la sèrie és un thriller centrat en un brot de pesta, que coincideix amb l’inici de la decadència d’una de les ciutats més importants i riques de l’època.

Notícies relacionades

    

Alberto Rodríguez, que ha ­exhibit la majoria de les seves pel·lícules en el certamen (l’any passat hi va competir amb 'El hombre de las mil caras'), assegura tenir una «implicació especial» amb el festival, que se celebrarà entre el 22 i el 30 de setembre. «No se m’acudeix millor lloc on presentar al públic aquesta sèrie ['La peste'] que al mateix festival. Em sento també curiós, esperant la resposta d’un públic cinèfil i entusiasta com és el del festival», afirma.