programació infantil

Nickelodeon incorpora un personatge amb síndrome de Down

L'actor Joan Sorribes, de 'Polseres vermelles', dobla CJ en la sèrie d'animació 'Una casa de locos'

nickelodeon

nickelodeon

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

'Glee''American horror history', 'Médico de familia, 'Sin identidad', 'Vida secreta de una adolescente', 'The new normal' i 'Polseres vermelles' són algunes de les poques sèries que han incorporat al seu elenc un personatge amb síndrome de Down, un fet no gaire habitual a la petita pantalla. Una cosa encara més difícil de veure en les ficcions d'animació, on se n'han donat molt pocs casos, com l'argentina 'Beto' i la irlandesa 'Punky', que encara no s'han estrenat a Espanya.

Aquest divendres, 16 de juny (21.05 hores), el canal de pagament Nickelodeon ofereix un episodi especial d'una de les seves sèries de dibuixos de més èxit, 'Una casa de locos', que no només destaca perquè centra la seva atenció en un nou clan, els Casagrande, sinó també perquè entre ells apareix CJ, un jove amb síndrome de Down que és l'alegria de tots els membres de la família.

En el capítol titulat 'Un caos muy familiar', el protagonisme de la sèrie passa de Lincoln, el nen que ha de sobreviure en una casa amb 10 germanes, a la seva milljor amiga, Ronnie Anne. La nena, el seu germà, Bobby, i la seva mare passaran uns dies amb els seus avis i tiets, els Casagrande, un clan molt nombrós. Entre els seus cosins es troba CJ, un nen de 13 anys amb una discapacitat intel·lectual que adora Bobby i que, amb el seu permanent bon humor i les seves ganes de jugar, és qui millor relaxa l'ambient quan es produeix una situació tensa.

MÉS VISIBILITAT

NICKELODEON

Joan Sorribes, en el doblatge.

L'encarregat de doblar el personatge al castellà ha sigut Joan Sorribes, l'actor català que va interpretar en Joan de 'Polseres vermelles', que destaca la visibilitat que pot donar un personatge com CJ als nois com ell, que també té aquest trastorn genètic. "M'ha agradat que la gent vegi que nosaltres també som nens i, després, grans. Crec que ara ja estem en molts llocs. I jo conec moltes famílies amb nens amb síndrome de Down", afirma aquest jove de 21 anys que també va participar en la pel·lícula 'Herois', de Pau Freixas, i, durant diverses temporades, va ser el reporter del Teatre La Llotja de Lleida traient el costat més humà als artistes que actuaven a la sala lleidatana.

Notícies relacionades

Apassionat per la interpretació des de ben petit, sobretot pel teatre, Sorribes es fa ressò dels pocs personatges amb síndrome de Down que surten a televisió. "I quan alguna vegada surten sempre és per parlar de la nostra situació -apunta-. A mi m'agrada que siguem un més de la sèrie o pel·lícula o dibuixos amb diferents caràcters i que ens passin històries o aventures com als altres personatges o actors", reclama.

Tot i que ara treballa a la recepció d'un club esportiu, Sorribes valora la "gran oportunitat" que li ha donat 'Una casa de locos' "per conèixer el món del doblatge", després d'haver provat ja abans en teatre, cine i televisió. "Estic content perquè crec que he provat ja tots els àmbits del món de l'espectacle", assenyala.