AUDIÈNCIES

La 'mort' d'Echanove a 'Cuéntame...' convulsiona la nit televisiva

L'episodi d'aquest dijous de la coneguda sèrie de TVE-1 va ser el més vist del dia a Espanya amb 3.231.000 espectadors

descarga

descarga

1
Es llegeix en minuts

La 'desaparició' de Juan Echanove de la sèrie 'Cuéntame...' ja es coneixia des de feia setmanes precisament per la polèmica que va generar el mateix actor al criticar la seva sortida de la producció de TVETVE. Però això no ha sigut obstacle perquè l'episodi en què finalment el seu personatge mor en la trama hagi sigut un autèntic impacte entre l'audiència. Segons les dades d'audiència de Kantar Media, el tràgic final de Miguel Alcántara a la mítica producció va ser el més vist de dijous, 18 de maig, a tot Espanya, amb una mitjana de 3.231.000 teleespectadors, amb un 19,4% de quota.

 Un homenatge Atlètic, el millor dels homenatges per a Miguel 

A Catalunya, com ja és habitual amb aquesta sèrie -i de fet, amb gairebé totes les de TVE-1-, l'episodi de 'Cuéntame...' va passar sense pena ni glòria, al reunir 246.000 persones i un 10% de quota. Gairebé la meitat d'audiència que en el global d'Espanya.

L'episodi en què mor el personatge d'Echanove, Miguel Alcántara, se centra en el segrest de la seva filla Diana. La noia al final és rescatada, però el cor de Miguel no suporta tanta tensió i pateix una fatal aturada cardíaca que acaba amb la seva vida. El capítol continua amb l'emotiu funeral de Miguel i, també, el moment en què els seus familiars n'escampen les cendres a l'estadi de l'Atlètic de Madrid, el seu equip de l'ànima.

POLS AMB 'SUPERVIVIENTES'

L'emissió d'aquest dramàtic episodi de 'Cuéntame...', que posava fi a més de 300 capítols de la sèrie en què havia aparegut Echanove, va ser líder del dia (i va pujar gairebé dos punts d'audiència respecte al dijous anterior). Però va viure una forta competència amb un altre veterà xou de la tele: el 'reality' de Tele 5 'Supervivientes'.reality' de Tele 5 'Supervivientes'. Aquest programa va congregar en la seva maratoniana edició 2.646.000 incondicionals (26,4%), dels quals 280.000 (17,7%) el van veure des de Catalunya.

Notícies relacionades

De fet, a Catalunya, tant 'Cuéntame...' com 'Supervivientes' van passar bastant desapercebuts davant la gran acollida que segueix tenint el veteraníssim xou d'humor 'Polònia'acompanyat en aquesta ocasió per 'Joc de cartes', una espècie de 'reality' gastronòmic presentat per Marc Ribas ('Cuines') Marc Ribas ('Cuines') que cada setmana enganxa més seguidors.

Segons Kantar Media, la sàtira política dels 'polacs' va ser el més vist del dia a Catalunya amb una mitjana de 526.000 espectadors (17,6%), mentre que el xou culinari 'Joc de cartes' apareix a continuació amb 453.000 persones (17,2%).