FESTIVAL

Els grans favorits no fallen en la primera semifinal d'Eurovisió

Moldàvia, l'Azerbaidjan, Grècia, Suècia, Portugal, Polònia, Armènia, Austràlia, Xipre i Bèlgica han obtingut la classificació per a la gran final

zentauroepp38362474 kie01  kiev  ucrania   09 05 2017   artsvik  c  de armenia s170510010439

zentauroepp38362474 kie01 kiev ucrania 09 05 2017 artsvik c de armenia s170510010439 / SERGEY DOLZHENKO

1
Es llegeix en minuts
CARLES SAVALLS / KÍEV

Moldàvia, l’Azerbaidjan, Grècia, Suècia, Portugal, Polònia, Armènia, Aus-tràlia, Xipre i Bèlgica han obtingut la classificació per a la gran final del Festival d’Eurovisió, que se celebrarà dissabte a Kíev (Ucraïna). Els grans favorits de la primera semifinal no van fallar, entre ells, el portuguès Salvador Sobral, que durant la seva actuació va aconseguir mantenir en silenci els 11.000 espectadors que presenciaven en directe el xou.

També van complir el pronòstic l’àzeri Dihaj i l’armènia Artsvik. La primera, amb una posada en escena visualment molt efectiva i teatral per transmetre el text del seu tema, Skeletons, que tracta d’un amor passional i malaltís. La segona intèrpret, amb Fly with me, una fusió de ritmes, una orquestració i uns arranjaments de pop electrònic d’última generació.

Notícies relacionades

El xipriota Hovig tampoc va fallar; la posada en escena del seu tema Gravity va incloure dansa contemporània i uns visuals senzills però, a la vegada, molt efectius. El suec Robin Bengtsson, interpretant I can’t go on, va posar en escena un número amb què va pretendre fer a la vegada el paper de canalla i seductor. Per la seva part, el grup moldau Sunstroke Project, amb Hey Mamma!, va posar el punt festiu amb una música enganxosa i una vistosa coreografia.

L’australià Isaiah Firebrace, la belga Blanche i la grega Demy, tota una estrella al seu país, també cantaran dissabte. Demà sortiran els últims 10 finalistes del festival a la segona semi, en directe per La 2.