PROGRAMA D'ACTUALITAT

Assange: "Wikileaks només ha publicat l'1% del que tenim"

p1bf6ved7b1fo91o33phjkalcp46

p1bf6ved7b1fo91o33phjkalcp46

2
Es llegeix en minuts

L'enemic públic número u dels EUA, Julian Assange, fundador i editor de Wikileaks parla, per primera vegada i en exclusiva, davant les càmeres del programa 'Cuando ya no esté', programa  presentat i dirigit per Iñaki Gabilondo 'Cuando ya no esté' Iñaki Gabilondo, que  Movistar+ ofereix aquest dijous, 11 de maig, a través del canal #0 (22.00 hores).

Durant aquesta entrevista amb Gabilondo, Assange afirma que Wikileaks va poder assaltar el servei secret dels EUA perquè "la CIA és bàsicament inútil". "Són extremadament incompetents. És l'organització que ens va donar el final de la democràcia a l'Iran, Pinochet, la destrucció de Líbia, l'ascens de l'ISIS a Líbia, Al-Qaida, el desastre de Síria i la guerra de l'Iraq. Literalment, és una de les organitzacions més inútils del món", insisteix el conegut programador, ciberactivista, periodista i activista d'Internet australià. 

En aquesta nova entrega de la sèrie  'Cuando ya no esté. El mundo dentro de 25 años', Gabilondo parla amb Assange de temes que estan provocant una forta controvèrsia mundial. Per exemple, com serà l'internet del futur, ¿un món sense regles o un espai controlat pels Governs?, tema sobre el qual el fundador de Wikileaks té bastant a opinar.

Declarat per l'administració que presideix Donald Trump enemic públic número uDonald Trump , el programador i ciberactivista ha anunciat també durant la conversa que la sèrie de filtracions que estan publicant, set en total, serà "no només la publicació d'intel·ligència més gran de materials de la CIA, sinó que és la més gran de la història".

"Només hem publicat l'1% de tot el que tenim", 1% de tot el que tenimassegurat Assange, una afirmació que porta Gabilondo a preguntar-li si podem esperar espectaculars noves revelacions. "Sí, i tant", afirma, rotund, el periodista australià.

Al llarg de la conversa, Gabilondo també aprofita per preguntar a l'entrevistat per l'última campanya electoral nord-americana i pel paper que hi va tenir el partit demòcrata, així com per la possible connexió entre Wikileaks i Rússia. Sobre el primer punt és contundent: sosté que "ells van crear Trump". "És l'estratègia (...) implementada per part de l'equip de Hillary Clinton per elevar Donald Trump en el procés de primàries. (...) Pensaven que seria molt més fàcil de superar que Bush".

Notícies relacionades

I sobre la possible connexió entre Wikileaks i Rússia, Assange assegura que "hi ha hagut molt debat fals introduït per persones connectades amb el partit demòcrata sobre que Wikileaks està implicat en algun tipus de contuberni amb Rússia. Això és absolutament fals", assegura en l'entrevista.

Per Assange, reclòs des del 2012 a l'Ambaixada de la República de l'Equador a Londres, la seva peculiar llar dels últims cinc anys "és millor que la presó", però assegura que la seva verdadera por és "la monotonia", com confessa també durant l'entrevista.