Cada dia una estrena, almenys

El 'boom' de la ficció televisiva provoca una allau incommensurable de novetats de les quals és molt difícil separar el gra de la palla

tronos

tronos

1
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna
Manuel de Luna

Periodista

ver +

Només en el mercat nord-americà, aquest any s’estrenaran prop de ¡500 sèries! La sorprenent telefàgia mundial, l’aparició de noves pantalles i

–sobretot– d’internet han provocat la proliferació de nous productors audiovisuals (fins ara aliens al negoci). I així, la barreja explosiva de tots aquests factors ens ha portat a l’actual boom de la ficció televisiva, una allau d’històries de tota mena i color amb què la tele pot morir d’èxit: hi ha moltíssima més quantitat que qualitat.

L’allau de novetats és contínua i inabastable, encara que sempre hi ha títols que destaquen sobre la resta, com són les estrenes de la tercera etapa de Twin Peaks (21 de maig, a Movistar+), considerada la sèrie que va marcar nous camins de la ficció televisiva, i la setena entrega de Juego de tronos (16 de juliol, a Movistar+ i HBO), el gran fenomen de masses audiovisual des de començament del segle XXI.

I després de les dues estrelles de la petita pantalla, tot un seguit de produccions que reclamen la seva quota de glòria audiovisual. Veurem si l’aconsegueixen, encara que algunes tenen bona pinta. Per exemple, Girlboss (21 d’abril), producció de Netflix basada en la vida de Sophia Amoruso, fundadora del gegant on line de la moda Nasty Gal. El 27 d’abril arribarà al canal AMC The son, macroproducció èpica amb Pierce Brosnan i Carlos Bardem sobre la conquista de Texas. El 28 d’abril serà el dia en què Netflix presentarà la seva primera coproducció espanyola, Las chicas del cable, sobre la tasca diària de les primeres telefonistes espanyoles de principis del segle XX.

Notícies relacionades

A partir del maig arriba un segon diluvi: el de les noves temporades de sèries consolidades. Netflix capitaneja (per descomptat) aquest desembarcament amb la segona entrega de Sense8 (5 de maig) i les cinquenes de House of cards (31 de maig) i Orange is the new black (9 de juny). Entre aquestes es cola la cadena AMC, que ha anunciat l’estrena el 4 de juny de la tercera entrega de Fear the walking dead, un spin off del popular i sagnant The walking dead.

I ja que surt a col·lació una sèrie que ha arrasat amb la seva línia més aviat gore, cal recordar als fans de la línia més transgressora que el canal SyFy estrenarà el 6 d’agost la cinquena entrega de Sharknado (sí, la delirant història de pluja de taurons). Com es pot veure, hi ha ficció per a tots els gustos. Que aprofiti.