Polèmica

Un grup de restaurants planegen denunciar Chicote

Diversos propietaris impulsen una primera associació d'afectats per 'Pesadilla en la cocina'

La Sexta ha anunciat un comunicat sobre la qüestió les pròximes hores

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Després de cinc temporades en antena i uns 70 restaurants visitats per Alberto Chicote, sembla que 'Pesadilla en la cocina’ té davant una rebel·lió en marxa: una vintena de restaurants, que se senten perjudicats per la visita del popular xef de La Sexta i la seva forma de reflectir l'estat dels seus locals i la forma de ser dels seus propietaris i treballadors, han decidit plantejar una querella, segons avança el diari 'La Opinión de Zamora'.

Diversos restaurants han impulsat "la primera associació d'afectats” pel programa de Chicote, que segons sembla prendrà forma aquest dijous, en un dinar organitzat a Madrid per intercanviar impressions. En total són entre 22 i 23 empresaris. "No farem mai una denúncia individual, però tenim dret a associar-nos i formular-la de forma conjunta, perquè al dinar hi aniran advocats", ha declarat al diari zamorà Manoli, la ‘vident’ del restaurant Irlanda del Ferrol.

Aquest projecte d'associació “es va gestar precisament a Zamora, arran del polèmic programa #PesadillaZamora, en què la propietària del Café Zamora, Sole Álvarez, va deixar que el xef Chicote abandonés el rodatge sense realitzar l'acostumada reobertura”. Aquestes dues restauradores són dues de les impulsores d'aquesta trobada que promet "fer parlar molt", han anunciat.

'Pesadilla en la cocina' és un 'reality' culinari que ha adaptat el programa homònim anglès del famós xef britànic Gordon Ramsay, que va començar al Regne Unit però després ha desenvolupat versions per a Irlanda i els Estats Units.

Notícies relacionades

A Espanya, aquest programa de telerealitat intenta salvar, de manera més o menys dràstica, i amb la impetuosa personalitat d'Alberto ChicoteAlberto Chicote al capdavant de l'invent, restaurants que estan a punt de tancar o del col·lapse. Al desembre va acabar la cinquena temporada de l'espai, amb una mitjana de dos milions d'espectadors i un 12,4% de quota de pantalla.

La cadena d'Atresmedia ha anunciat un comunicat sobre aquesta qüestió les pròximes hores.