NOVA ESTRELLA DEL CONCURS DE TVE

Paula confessa que li va costar "bastant" no dir que era la guanyadora de 'Masterchef junior'

La nena de Mataró assegura que li deu la victòria al seu caràcter "competitiu" i que li agradaria "ser actriu" si la cuina s'esguerra

Paula, la nena de Mataró de 10 anys que va aconseguir la victòria a Masterchef Junior 4.

Paula, la nena de Mataró de 10 anys que va aconseguir la victòria a Masterchef Junior 4. / TVE

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

A la Paula, la flamant guanyadora de 'Masterchef junior 4', l’espera un futur espectacular com a cuinera. Però si la cosa es torça, segur que troba de seguida feina com a actriu tenint en compte la seguretat i l’agilitat mental que va demostrar en la trobada amb la premsa. D’entrada, la nena de 10 anys nascuda a Mataró va confessar que la seva altra devoció fora dels fogons és l’art dramàtic. Si a això hi afegim el seu caràcter guanyador («soc molt competitiva») i que només calla per mantenir un secret com el del nom de la guanyadora («M’ha costat bastant no explicar-ho als meus amics»), tenim els ingredients necessaris per cuinar, a foc lent per la seva joventut, una nova estrella de la comunicació.

Acompanyada d’una maternal Samantha Vallejo-Nágera, Paula va comparèixer per confessar, entre altres coses, que somia tenir un restaurant i «batre el rècord d’estrelles Michelin», va proclamar sense cap contenció. Segons va explicar, es va aficionar a la cuina amb 8 anys veient cuinar la seva mare al restaurant que té a Mataró. «Sentia curiositat, em va agradar, vaig començar a fer pastissos i quan vaig veure 'Masterchef' vaig dir que havia d’anar-hi», va recordar. Però com que els inicis no són gairebé mai fàcils, li va costar dos anys convèncer els seus pares perquè l’apuntessin al concurs, després d’estendre les seves habilitats culinàries «a la pasta i altres coses». 

CUINANT ‘CAKES’

Dins de la competició, el moment que recorda amb més satisfacció és el dia que va cuinar els cakes amb la seva companya Paloma, la rival en la final. «Ens van sortir perfectes», va dir orgullosa. Però l’últim dia va haver de deixar aparcada la seva camaraderia amb Paloma («Ens portàvem superbé») i competir-hi: «A la final estava molt nerviosa i tenia mal de panxa, però després em vaig tranquil·litzar».

La Paula, que va atribuir gran part del seu triomf al fet de ser «molt competitiva», es va decantar en la final per plats avantguardistes i imaginatius. «Volia fer coses originals perquè crec que per guanyar t’has d’arriscar, i per això em vaig decidir l’últim dia a posar en pràctica coses que havia après a 'Masterchef', va explicar. Dels seus companys guardarà sempre un bon record («Tots ens portàvem genial i som superamics»), encara que la seva preocupació ara és animar els seus col·legues de classe que es van quedar al càsting a tornar-se a presentar a les proves. 

LOQUACITAT PERILLOSA

Notícies relacionades

Una de les coses més difícils per a ella ha sigut ocultar la notícia de la seva gran victòria, ja que el programa es va gravar fa temps. «M’ha costat bastant mantenir silenci perquè jo parlo molt», va confessar abans de deixar clar que no li ha pujat la fama al cap: «Em paren pel carrer per fer-me fotos, però ho porto bé». Una bona forma d’acostumar-se als focus per si es compleix el seu segon somni vocacional: «Vull ser cuinera, però si no me’n surto, serè actriu». 

I és que a la Paula li agrada «el teatre i tocar la guitarra» i cuidar els seus «dos gats i dues tortugues». Sempre li ha seduït el món de les «princeses» i és fanàtica de 'Blancaneu' i 'Frozen'. Dels xefs famosos es queda amb Joan Roca, tot i que li «encantaria» cuinar amb Quique Dacosta, mentre que en la música la seva cantant favorita és Malú. I, a l’hora de cuinar, prefereix la carn al peix. De moment, Paula s’ha 'menjat' els seus rivals de 'Masterchef junior' amb els seus famosos guisats avantguardistes.