SOLIDARITAT

'La Marató' de TV-3 celebra les seves bodes de plata

El cas de Nadia i el derbi Barça-Espanyol planen sobre el macroprograma, que s'emet diumenge, dia18

dsj4023

dsj4023

2
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

‘La Marató’ de TV-3 està a punt de celebrar el seu 25è aniversari. I encara que la data és significativa, el macroprograma que aquest diumenge, 18, anticipa cada any les festes de Nadal, des del 1992, no vol desviar-se ni un mil·límetre del seu objectiu essencial: difondre el coneixement científic i recaptar fons per investigar, en aquesta edició, l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. En aquest context, dues circumstàncies alienes a l’espai planen sobre la jornada: els efectes sobre els donatius que pot tenir la gran estafa del pare de Nadia Nerea i com pot influir en l’audímetre el derbi Barça-Espanyol, que es juga aquell mateix dia (20.45). 

«És veritat que els comportaments solidaris estan qüestionats -va reconèixer Jaume Peral, director de TVC-, però La Marató és un projecte potent, rigorós, sòlid i transparent gràcies a la Fundació La Marató de TV-3». En aquest sentit, el responsable de la televisió autonòmica va assegurar que els ciutadans «poden estar tranquils», perquè «la transparència és total». Haurem d’esperar fins a la una de la matinada tocada, hora en què està previst el final de l’emissió (el tancament definitiu d’aportacions es produirà el 31 de març) per saber si aquesta percepció es complirà.

Sobre el derbi català, que retransmetrà el canal Partidazo de Movistar+, les gestions que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va fer amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) -encarregada d’assignar els horaris televisius- no van arribar a bon port. 

Així, tota la informació del partit es concentrarà a Esport3. No obstant, Peral va destacar el «gest» que han tingut l’equip blaugrana i el blanc-i-blau, que, per primera vegada, saltaran al terreny de joc amb la samarreta commemorativa dels 25 anys de La Marató.

DIVULGACIÓ I ESPECTACLE

Notícies relacionades

La Marató començarà a les 8.00 hores del matí a Catalunya Ràdio, a través d’El suplement, magazín que realitza Ricard Ustrell. «Deixarem l’estudi per tenir més presència al territori i prendre el pols al país», va explicar el periodista. I, a partir de les 10.00 hores, els periodistes Ramon Pellicer i Helena Garcia Melero afrontaran la seva pròpia marató, de més de 15 hores de directe, davant la càmera. La teletó seguirà l’esquema habitual d’aquests últims 25 anys: la combinació de les explicacions dels professionals mèdics amb les paraules dels testimonis (una quarantena, en total), les diferents actuacions musicals i les connexions amb algunes de les més de 3.000 activitats que s’organitzen per tot Catalunya (i en 11 poblacions més de fora del territori català). 

Àngels Molina, codirectora del programa, va destacar la «generositat infinita» de les persones que obren casa seva i els seus cors al teleespectador: «Som conscients de la gravetat del tema del qual parlem. Ells són l’ànima i l’essència de La Marató». A més, el programa comptarà amb un parell de sorpreses relacionades amb les bodes de plata i, per primera vegada en aquests 25 anys, una realització en 360º en directe, a partir de les deu de la nit. I és que, com va afirmar Peral, «La Marató ha evolucionat al mateix ritme que la televisió».