DIA MUNDIAL DE LA TELE

El teleconsum al món s'acosta a les quatre hores diàries per persona

Espanya se situa a la mitjana, amb tres hores i 54 minuts per espectador i dia

welovetv

welovetv

1
Es llegeix en minuts

El consum mundial de televisió en els últims anys se situa a prop de les quatre hores diàries per persona i dia. Exactament, en tres hores i 52 minuts (el 2014), i tres hores i 54 minuts el 2013, segons publica l'informe 'Eurodata TV Worldwide', de l'empresa Mediametrie, que ha fet públiques les dades coincidint amb el Dia Mundial de la Televisió, que se celebra aquest dilluns, 21 de novembre Dia Mundial de la Televisió.

Segons aquestes dades, Espanya es troba dins de la mitjana mundial de teleconsum. Així, els teleespectadors espanyols s'asseuen davant la petita pantalla una mitjana de tres hores i 54 minuts cada dia, tal com recull l'últim informe anual de Barlovento ComunicaciónBarlovento Comunicación, elaborat a partir de les dades de l'empresa d'audiometria Kantar Media. Són 234 minuts de visionat lineal, als quals se sumen tres minuts diaris de visionat en diferit.

En el conjunt d'Europa, la mitjana de consum televisiu és de tres hores i 55 minuts, mentre que als EUA, bressol de la televisió comercial, la 'telefàgia' supera les quatre hores (quatre hores i dos minuts) per persona i dia. Curiosament, aquest considerable temps davant el televisor també es dóna a Itàlia (quatre hores i 21 minuts), i és gairebé el doble que a la Xina, on 'només' veuen la tele dues hores i 40 minuts per persona al dia.

Amb motiu del Dia Mundial de la Televisió, les organitzacions europees de televisions públiques (UER) i comercials (ACT) i de la indústria publicitària (EgtA) han tornat a difondre aquest any un espot sota el lema 'Estimem la televisió' ('We love TV', en anglès).

Notícies relacionades

Aquestes entitats demanen a les cadenes del Vell Continent que emetin aquest anunci en homenatge al Dia Mundial de la Televisió, que l'ONU celebra des del 1996, en commemoració de la data en què es va celebrar el primer Fòrum Mundial de la Televisió, i per rendir tribut "al creixent impacte de la televisió en la presa de decisions que alerten el món dels conflictes i les amenaces a la pau i la seguretat, així com a la seva capacitat perquè es posi el focus en els grans temes econòmics i socials".

Actualment, a Europa s'emeten cada dia unes 60.000 hores de televisió (de les quals el 48% són de ficció), a través d'un total de 5.463 canals, que veuen 610 milions d'espectadors (el 16,2% de l'audiència mundial). A més, el mitjà dóna feina a unes 600.000 persones.