INICIATIVA SOLIDÀRIA

'La Marató' de TV-3 competirà amb el Barça-Espanyol de Lliga

Movistar+ emet el partit, per als seus abonats, en ple 'prime time', encara que TVC havia demanat a la LFP canviar-ho

marato

marato

2
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

El pròxim 18 de desembre, TV-3 emetrà una nova edició d’un dels seus espais emblemàtics, La Marató, que en aquesta ocasió estarà dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Serà una emissió especial, perquè el macroprograma arriba aquest any a la xifra màgica de les bodes de plata. Però aquesta cita televisiva es pot veure enterbolida, almenys així ho creuen a TVC, per la coincidència, en el prime time, amb el partit que enfrontarà aquell mateix dia el Barça i l’Espanyol, a les 20.45 hores (i que oferirà el canal Partidazo de Movistar+, en codificat).

Jaume Peral, director de TVC, va admetre ahir, durant la presentació del disc i el llibre de La Marató, que la tele autonòmica es va posar en contacte amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) –organisme encarregat d’assignar els horaris televisius– tan aviat com es va tenir coneixement d’aquesta circumstància. «Tant de bo TV-3 tingués la capacitat per canviar els horaris», va comentar Peral. «Estem pendents d’una resposta per saber si aquest tema es pot reconduir», va afegir, encara que també va manifestar que el partit és «un obstacle» que La Marató superarà «sense dificultat».

No obstant, les esperances que aquest canvi es produeixi són gairebé nul·les, tenint en compte el que ahir mateix va explicar Manel Arroyo, vicepresident responsable de Màrqueting i Comunicació del FC Barcelona, a l’emissora RAC 1. «Fa poques hores que he fet una trucada, però la Lliga ho veu complicat», va comentar sobre el derbi català, un dels plats forts de la jornada 16.

El partit només coincidirà amb La Marató durant els primers 15 minuts (de 20.45 a 21.00) i a partir de les 21.55, quan finalitza el TN vespre, franja considerada de màxima audiència i, per tant, en la qual TV-3 podria esgarrapar punts en termes de teleespectadors.

Coincidències horàries a part, una Marató que arriba als 25 anys mereixia la publicació d’edicions especials del disc i el llibre del programa, «expressions molt potents de la solidaritat», segons Peral.

Després d’11 edicions, en què han participat 200 artistes amb 198 cançons, i amb 1.650.000 còpies venudes, El disc de La Marató se suma a la celebració amb un doble compacte.

VELLES I NOVES CANÇONS / El primer és un recopilatori que recull 11 cançons d’edicions anteriors escollides pels teleespectadors de TV-3 i els oients de Catalunya Ràdio. El segon volum inclou 14 cançons noves i un bonus track, amb la composició de l’espot de la campanya, No et deixis.

Notícies relacionades

També, per primera vegada, Joan Manuel Serrat canta en el disc: interpreta El teu àngel de la guarda, un títol molt poc conegut que «té tots els elements» vinculats a l’ictus, segons Àngel Lacalle, director del projecte. El doble compacte es podrà adquirir, entre l’1 i el 4 de desembre (10 euros), amb tots els diaris, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i SPORT, entre ells.

Al llarg de vuit edicions, El llibre de La Marató ha venut 80.000 exemplars. Inclou com a novetats il·lustracions en color que tenen relació amb els relats, i l’aportació dels presentadors que han passat pel programa. Publicat per Ara Llibres, ja es pot adquirir (10 euros) a la Botiga de TV-3 i als punts de venda habituals.