DOCUMENTAL COMMEMORATIU

Eagles of Death Metal, després del Bataclan

La HBO estrenarà el 2017 un documental sobre el grup que actuava a París quan es va produir el dramàtic atac terrorista

mdeluna32824542 jesse hughes  c   the singer of us rock group eagles of deat161103095717

mdeluna32824542 jesse hughes c the singer of us rock group eagles of deat161103095717 / JOEL SAGET

1
Es llegeix en minuts

¿Què ha sigut del grup musical nord-americà Eagles of Death Metal des de la seva tràgica actuació en el local parisenc Bataclan, el 13 de novembre del 2015Bataclan, el 13 de novembre del 2015? A aquesta pregunta respondrà un documental que s'estrenarà el febrer del 2017 al canal HBO, segons ha anunciat la mateixa cadena de televisió de pagament.

La producció, que portarà per títol 'Eagles of Death Metal: Els nostres amics', començarà precisament aquell dramàtic divendres a la nit, quan un comando gihadista va entrar a la sala de concerts de París Bataclan, va disparar indiscriminadament i va fer 90 víctimes. En total, els atacs coordinats a París i Saint-Denis d'aquell dia, reivindicats pel grup Estat Islàmic, van causar la mort a 130 persones, convertint-se així en el pitjor cop terrorista que ha patit França en tota la seva història.

El documental, dirigit per Colin HanksColin Hanks -vell amic dels membres del grup musical i fill de l'actor Tom Hanks-, segueix els rockers californians durant tres mesos, fins al seu retorn als escenaris a París. La pel·lícula "centra la seva atenció en els profunds llaços dels membres del grup entre si, i amb els seus fans, que els van portar a tornar a París per tocar de nou", assenyala la HBO en el seu comunicat.

El grup va rebre grans mostres de suport després de l'atemptat terrorista. Però els comentaris del cantant Jesse Hughes i la seva ferotge crítica de l'Islam han entelat en gran mesura la imatge d'Eagles of Death Metal, fins al punt que molts concerts del grup van ser cancel·lats en els principals festivals de França. Queda clar que segueix havent-hi molta por a la reacció gihadista.

Notícies relacionades

Jesse Hughes va assegurar poc després de l'atac que en l'assalt hi van participar alguns dels empleats de la Bataclan d'origen àrab. El cantant, que ha mostrat públicament el seu suport al controvertit candidat republicà a la Casa Blanca Donald Trump suport al controvertit candidat republicà a la Casa Blanca Donald Trump, ha afirmat, sense cap tipus d'evidència, que hi havia musulmans celebrant l'atac fora del Bataclan mentre els gihadistes disparaven a l'interior de la sala de festes.

Tots aquests temes tan controvertits també sortiran en el documental de la HBO.