PRODUCCIÓ DOCUMENTAL

Leonardo DiCaprio avisa del canvi climàtic

Mega i National Geographic estrenen aquest diumenge 'Before the flood', producció de Martín Scorsese sobre els perills de la crisi mediambiental

INDONESIA- Leonardo with Farwiza Farhan and Rudi Putra in the Leuser Ecosystem.

INDONESIA- Leonardo with Farwiza Farhan and Rudi Putra in the Leuser Ecosystem. / RatPac Documentary Films (National Geographic Channels)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

En un acord poc habitual en la televisió comercial, un canal de pagament (National Geographic) i un altre en obert (Mega) s’han posat d’acord per emetre el mateix dia –avui– una mateixa producció, 'Before the flood' (19.30, en codificat; 22.30, en obert). Però la qualitat i la transcendència d’aquest programa s’ho mereixen: Abans de la inundació és una pel·lícula documental sobre el canvi climàtic presentada i coproduïda per l’actor Leonardo DiCaprio, juntament amb Martin Scorsese.

En el documental, DiCaprio, activista ambiental i Missatger de la Pau de l’ONU, analitza la situació actual del planeta, se centra en les amenaces de l’escalfament global i busca solucions realistes. Per a això, ha entrevistat grans personalitats, com Barack Obama (no per casualitat s’estrena just abans de les eleccions dels EUA), Bill Clinton i el fins fa poc secretari general de l’ONU Ban Ki-moon.

El treball, en què intervé l’actor i productor Fisher Stevens (Oscar al millor documental llarg per 'The Cove'), presenta de forma exhaustiva i atractiva com la societat pot prevenir la desaparició d’espècies en perill d’extinció, ecosistemes i comunitats indígenes.

DE GROENLÀNDIA A INDONÈSIA

Així, es mostra l’empitjorament de la crisi mediambiental que està causant un dany irreparable en els paisatges verges, des de Groenlàndia fins a Indonèsia, i que està acabant amb l’equilibri del clima del nostre planeta i accelerant l’extinció de moltes espècies de fauna i flora.

Notícies relacionades

Segons expliquen des de National Geographic, l’objectiu de la cinta és «proposar solucions pràctiques i realistes que ajudin a salvar el planeta i fer un toc d’atenció abans de les presidencials dels EUA, al convidar l’espectador a decidir quin líder donarà prioritat a un canvi en les polítiques ambientals».

Després de la seva projecció prèvia en cines de Nova York i Los Angeles aquest octubre, National Geographic tanca el mes amb l’estrena televisiva i global a tots els seus canals (en 171 països i en 45 idiomes) de 'Before the flood'. A Espanya, a més de National Geographic i Mega, també s’ofereix de forma simultània per Nat Geo Wild. H