NOU CRAC DEL CONCURS

Així es va entrenar David Leo García per guanyar el pot milionari de 'Pasapalabra'

El poeta malagueny treballa com a professor de castellà a Barcelona i ensenya als seus alumnes amb rosques del programa

 

  / JAVIER PALACIO ELOLA

1
Es llegeix en minuts

El malagueny David Leo García va marcar aquest dilluns una fita a 'Pasapalabra' al guanyar un pot d'1.866.000 euros, el més gran de la història del programa a Tele 5.

David Leo García, que actualment resideix a Barcelona amb la seva nòvia, va estudiar Filologia Hispànica i treballa com a professor de castellà per a estrangers a qui exercita amb rosques com la de ‘Pasapalabra’ perquè ampliïn el seu vocabulari. La seva verdadera devoció són les paraules: va ser el guanyador més jove de la història del premi Hiperió de poesia als 17 anys i és habitual la seva presència en recitals. De fet, un dels seus somnis seria poder recitar al Festival de Poesia de Medellín, a Colòmbia. A més, és un apassionat del cine, els escacs, la cuina i els campionats de 'Trivial', en què participa dos dijous al mes.

TRES ANYS DE PREPARACIÓ

El 2013 es va començar a preparar per concursar a ‘Pasapalabra’ fent de manera virtual multitud de rosques i apuntant paraules que classificava per camps semàntics i per lletres. El desembre del 2015 va considerar que ja estava preparat i va decidir presentar-se al càsting del concurs.

Notícies relacionades

Amb els diners aconseguits, Leo vol viatjar amb la seva nòvia al Japó, muntar una llibreria cafè i una acadèmia de "sabers inútils" on, assegura, permetrà que especialistes de l'àmbit de les humanitats tinguin un espai per transmetre o intercanviar coneixements.  

En els seus nou anys d'història a Tele 5, ‘Pasapalabra’, s'ha convertit en un dels pilars de la graella de la cadena. La temporada passada (del setembre del 2015 al juny del 2016) va acumular una mitjana de 2.261.000 espectadors (18,1% de quota) i va liderar la seva franja d'emissió.