BALANÇ DEL 2015

'La Marató' recapta més de 9 milions d'euros

El macroprograma de TV-3 destinarà els recursos a la investigació de la diabetis i l'obesitat

la-marat-2015 plat

la-marat-2015 plat / JORDI SOTERAS

1
Es llegeix en minuts

L'última edició de 'La Marató' de TV-3 i Catalunya Ràdiodedicada a la diabetis i l'obesitat, ha tancat definitivament el marcador amb un total de 9.469.226 euros recaptats. Des del dia de l'emissió, el 13 de desembre, fins al 31 de març, quan es van tancar definitivament els donatius d'aquest any, el marcador ha crescut 2,4 milions d'euros.

Segons ha explicat la Fundació La Marató en un comunicat, aquesta quantitat econòmica suposarà una "notable injecció de recursos" per a la investigació i la sensibilització sobre les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya. Així, l'entitat finançarà els projectes d'investigació científica que resultin més valorats d'entre els 136 que s'han presentat a la convocatòria d'ajudes.

En 'La Marató' que van presentar Toni Cruanyes i Ana Boadas hi van participar un milió de persones en un total de 2.289 activitats populars organitzades per entitats i col·lectius del territori. Aquest és el nombre més alt d'actes celebrats pel programa en les seves 24 edicions. 

MOTOR DE LA INVESTIGACIÓ 

Notícies relacionades

Amb aquest nou resultat, els fons recaptats per l'espai des del 1992 pugen a 151.725.901 euros. Aquest any, 'La Marató' arribarà al quart de segle convertida en un dels principals motors de la investigació científica de Catalunya.

La nova edició del programa se celebrarà el 18 de desembre i estarà dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.