PROGRAMA ESPECIAL

Historia descobreix el secret de l'èxit d'Edison

La cadena de pagament reviu la difícil infància del cèlebre inventor per rendir homenatge a les mares

edison

edison

2
Es llegeix en minuts

"Sóc el resultat del que una gran dona va voler fer de mi". Amb aquesta frase del cèlebre inventor nord-americà Thomas Alva Edison es tanca un emotiu curtmetratge amb què la cadena de pagament Historia rendeix homenatge a totes les mares, amb motiu de la celebració, diumenge que ve, 1 de maig, del seu dia. El canal Historia estrenarà aquest 1 de maig l'obra 'Thomas Alva Edison: el hijo de Nancy' (22.00 hores), un vídeo especial de producció pròpia que mostra l'entranyable història entre el brillant i prolífic inventor nord-americà i la seva mare, la persona que va creure en ell de forma incondicional i va inspirar la seva figura.

Encara que l'estrena oficial serà aquest diumenge, el vídeo ja està penjat a YouTube, on ha sigut un èxit immediat: la peça ha superat els dos milions de reproduccions en xarxes socials, afirmen des del canal.

La producció se situa al 1852, i es rememora el moment en què el petit Edison és expulsat de l'escola per ser un mal estudiant. Des d'aleshores, la seva mare s'ocupa de la seva educació des de casa, sense desvelar les raons per les quals el seu fill ha hagut d'abandonar el col·legi. Al llarg de la dramatització, es veu com Edison va creixent, i com la seva mare, al seu costat en tot moment, el fa llegir, el fa escriure, li passa la lliçó, i com a poc a poc es va convertint en el consagrat i brillant inventor que va patentar la bombeta, el fonògraf (precursor del tocadiscos) i els fusibles de plom, entre altres idees genials que van passar a la posteritat.

"Les nostres famílies solen ser qui més i millor influeix en qui serem en la vida adulta. Hi ha anècdotes que no transcendeixen tant com caldria, i amb aquesta peça hem volgut recuperar una bellíssima part de la història, en què l'amor i el compromís d'una mare influeixen de manera determinant en la història -afirma Carolina Godayol, directora general de The History Channel Iberia-. Totes aquestes anècdotes ens poden servir a tots d'inspiració per sempre donar el millor que podem, independentment de l'adversitat o de les circumstàncies en què estiguem".

Notícies relacionades

History Channel és una marca televisiva de reconegut prestigi internacional, que està disponible en més de 160 països i arriba a més de 330 milions d'abonats a tot el món. El canal es distribueix a Espanya, com The History Channel Iberia (una 'joint venture' entre AMC i A+E Networks), en les plataformes de televisió de pagament Movistar+, Vodafone TV i Telecable.

'Microasesinos', 'Y de repente Teresa' i 'Templarios' 'Y de repente Teresa'Templarios'són algunes de les produccions que es han ofert al canal a Espanya.