XOU SOLIDARI

TV-3 explica com es va fer el disc de 'La Marató'

La Marató de TV3 dóna el tret de sortida i arrenca amb la campanya ’1 de cada 4’. / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Diumenge, 29 de novembre, es posarà a la venda El disc de La Marató a través de 15 mitjans de comunicació -entre ells, EL PERIÓDICO-, al preu de 10 euros. Per explicar què és, què conté i com s'ha fet aquest nou cedé (l'11è, i amb una edició de 220.000 còpies), TV-3 emet aquesta nit El making of ... El disc de La Marató, (23.55 hores), un especial que posa imatges a la banda sonora de l'edició de La Marató d'aquest any, un projecte discogràfic que va més enllà de l'àmbit musical, ja que artistes, productors i tècnics s'hi impliquen professional i emocionalment.

¿Quins canvis ha introduït Macaco en un clàssic com és el cas de Qualsevol nit pot sortir el sol? ¿Com ha portat Bebe cantar per primera vegada en català? ¿I Carlos Baute? ¿Va passar gaires nervis Niña Pastori a l'estudi de gravació? ¿Amb quines dificultats s'han trobat Sara Pi, Judit Neddermann i Alessio Arena a l'hora d'adaptar una cançó mítica dels anys 70?

Notícies relacionades

A aquestes preguntes dóna resposta aquest making of que també inclou el testimoni musical i personal dels 30 artistes que intervenen en les 20 cançons del disc d'aquest any. «La intenció d'ajudar és l'únic que ens mou als músics a participar en aquesta classe de coses», afirmava Álvaro Urquijo, de Los Secretos, que ha versionat al català la cançó pròpia Pero a tu lado. «Hem buscat fer una cançó festiva i hem intentat passar-nos-ho el millor possible», explicava Josep Bordes, de Pepet i Marieta, amb una perruca al cap, després de versionar La vida es un carnaval, de Celia Cruz.

A partir del dia 29, el disc es podrà adquirir digitalment a iTunes, al preu de 9,99 euros. La recaptació que se n'obtingui es destinarà al marcador de La Marató del 13 de desembre.