PROGRAMA SOLIDARI

 'La Marató' recaptarà diners per investigar la diabetis i l'obesitat

El veterà 'teletó' de TV-3 se celebrarà aquest any el 13 de desembre per no coincidir amb les eleccions generals

La Marató de TV3 dóna el tret de sortida i arrenca amb la campanya ’1 de cada 4’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'edició d'aquest any de 'La Marató' de TV-3 estarà dedicada a recaptar diners per finançar projectes d'investigació en l'àmbit de la diabetis i l'obesitat, les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya.

El programa solidari tindrà lloc el diumenge 13 de desembre --s'ha avançat una setmana per no coincidir amb les eleccions generals-- i estarà presentat per Toni Cruanyes i Anna Boadas, que conduiran 15 hores d'emissió en directe en què es combinarà la divulgació científica amb l'entreteniment i els testimonis de persones amb obesitat i diabetis.

A més, amb motiu de 'La Marató' s'organitzaran més de 2.000 activitats a tot Catalunya a càrrec d'associacions i col·lectius que serviran per recollir donacions econòmiques.

Les donacions també es podran realitzar per telèfon (amb 2.300 voluntaris recollint trucades), als caixers automàtics de La Caixa, per internet, per transferència bancària i per una aplicació de 'smartphone'.

El cap del servei d'Endocrinologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Manel Puig, ha apuntat que "la diabetis és una malaltia traïdora, amb una prevalença que s'ha multiplicat per dos en els últims anys, i una de les causes d'això és l'epidèmia mundial d'obesitat".

El lema de 'La Marató' d'aquest any és "Un de cada quatre tenim diabetis o obesitat i la meitat no ho sabem", i l'anunci de promoció és obra del director de cine Jaume Balagueró, que ha elaborat una peça ambientada en un hospital amb aires de cine de terror.

Notícies relacionades

Fins al dia d'emissió del programa de 'La Marató', la fundació posa en marxa una campanya de sensibilització social per acostar als ciutadans l'impacte en la salut de la diabetis i l'obesitat que inclou més de 4.000 conferències en centres educatius.

Al llarg de 23 edicions, 'La Marató' ha recaptat més de 142 milions d'euros i ha impulsat 680 projectes d'investigació sobre un ampli grup de malalties greus.

Temes:

Diabetis