«Oferim sèries i cine alternatius als grans»

1
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / BARCELONA

-Filmin acaba de firmar l'estrena de diverses sèries exclusives de la BBC... 

-En efecte. Però la nostra relació amb la BBC ve de lluny, del 2011. De fet som la primera plataforma de cine i sèries en líniad'Espanya. El 2008 vam estrenar de forma simultània en cines i internet la pel·lícula Tiro a la cabeza, de Jaime Rosales. I el 2010 vam llançar la plataforma definitiva, que va ser també la primera a oferir una tarifa plana, aplicacions per a tauletes i la difusió en streaming en alta definició.

-¿La fusió de Movistar i Canal+ i la ràpida arribada de la nord-americana Netflix suposen una amenaça?

-És evident que Movistar+ i Netflix canviaran ràpidament el panorama actual, però crec que nosaltres oferim un tipus de cine i sèries diferents. Volem ser un complement. És evident que no podem competir amb aquests gegants. Ens dirigim a un públic que vol conèixer productes diferents del de les multinacionals.

-¿I quins productes ofereixen?

-En aquests quatre anys hem anat renovant els acords amb la BBC i incorporant nous operadors, com la ITV, però també amb TVE, i altres cadenes espanyoles. Això ens ha permès donar algunes sèries en primícia, com 37 días, sobre la gestació de la primera guerra mundial; la policíaca Quirke, amb Gabriel Byrne, basada en les novel·les de John Banville; el thriller psicològic What remains, la premiada Southcliffe… Ara, Banana i Cucumber, les comèdies de Russell T. Davies. I aviat, FlemingSensitive skin, Kim Philby, Suspicious Mr. Whicher, Gaddafi...

-¿Versions originals, doblades?

-Generalment totes dues, sempre que es pot. I també en català, directament a Filmin.cat, amb produccions d'aquí, i les de fora doblades o subtitulades al català.

 

Notícies relacionades

-¿És rendible una cosa tan específica?

-No som una plataforma només per a cinèfils i serièfils. És una oferta diferent per a un públic ampli, que no necessita compromisos de permanència ni tenir cap contracte amb una operadora. De fet, hem crescut de forma sostinguda pel que fa nombre d'abonats i acabem d'obrir una delegació a Mèxic.

Temes:

Cine Filmin