INFORME DEL CAC

La cobertura de les TV va ser «plural» a les municipals

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Les televisions catalanes TV-3,

3/24, TVE-Catalunya, 8TV, Bar­celona TV, El Punt Avui TV (Barcelona) i les emissores Cata­lunya Ràdio i RAC1 «han complert amb el mandat legal pel que fa a la garantia de pluralitat informativa». Aquest és un dels punts més destacats de l'informe que ha realitzat el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre la campanya informativa, portada a terme per aquests mitjans audiovisuals, de les eleccions municipals del 24 de maig passat.

Notícies relacionades

L'estudi, per a l'elaboració del qual s'han analitzat més de 79 hores -corresponents a 199 noticiaris i 156 magazins i altres gèneres informatius-, també destaca que el tema més recurrent en la campanya van ser les al·lusions  que es van fer entre si els candidats i les formacions polítiques i, com a segon ítem, les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol. Els següents temes en importància van ser els pactes, les crítiques a governs municipals i les polítiques socials.

Pel que respecta a les protestes dels periodistes pels criteris de cobertura de la campanya (els denominats blocs electorals), el CAC assenyala que han ocupat el 8,6% del temps total de la cobertura de la campanya a Catalunya Ràdio, el 8% a Barcelona TV i el 6,8% a TV-3.