NOVA TEMPORADA

Tele 5 torna a 'El Príncipe'

L'exitosa sèrie sobre el conflictiu barri ceutí competeix amb 'Allí abajo'

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Xoc de trens en el prime time. Tele 5 estrena aquesta nit la segona temporada d'El Príncipe, el gran èxit de ficció espanyola el 2014. I ho fa en col·lisió frontal amb Allí abajo, telecomèdia d'A-3 que va debutar dimarts passat amb rècord: va tenir el millor inici d'una sèrie en l'última dècada (des d'Aída).

És difícil saber qui en sortirà victoriós, però el que sí que és clar és que el gran perdedor tornarà a ser el teleespectador, que haurà d'escollir entre una de les dues propostes. Això sí, sigui quina sigui la seva elecció, la veurà amb molt poques interrupcions. O potser cap: és una tàctica ja tradicional en aquest tipus de grans apostes de ficció limitar al màxim els talls publicitaris, per evitar així l'habitual zàping en les pauses.

El que també és segur és que tant Tele 5 com A-3 no posaran en antena les seves grans apostes fins a un segon després que finalitzi el partit de la Champions que ofereixen TVE-1 i TV-3. I és que davant un imponent Atlètic-Reial Madrid no hi ha absolutament res a fer.

Aquesta segona -i última- entrega d'El Príncipe arriba aquest dimarts amb el repte de reenganxar els 6,3 milions de teleespectadors que van veure el dramàtic final de la primera temporada (curiosament, Allí abajo es va estrenar dimarts passat amb 6,3 milions de seguidors). En aquell episodi, emès el 6 de maig del 2014 i dirigit per Iñaki Mercero, l'inspector Javier Morey (encarnat per l'actor Álex González) mata d'un tret el presumpte terrorista Abdu (Samy Khalil). I ho fa davant la seva germana gran, Fátima Ben Barek (l'actriu Hiba Abouk), fins a aquell moment amant de Morey.

Amb aquest dramàtic panorama s'obre aquesta nit l'última etapa de la trama, que, segons Tele 5, es desenvoluparà de manera vertiginosa, tant les històries centrals de la sèrie, (el tema de l'espionatge assolirà una dimensió internacional amb multitud de girs inesperats), com les vertebrades al voltant de les vides dels protagonistes, que afrontaran situacions límit.

Notícies relacionades

Per aconseguir reeditar el seu gran èxit del 2014, Tele 5 no ha escatimat recursos. Per això s'hi incorporen 10 actors, entre els quals destaquen Jesús Castro (El niño, La isla mínima) i Nerea Barros (La isla mínima), que encarnaran personatges de l'entorn de la família Ben Barek, l'equip d'agents del CNI, la comissaria del Príncipe, la xarxa terrorista Akrab i el món del narcotràfic. També hi ha noves localitzacions reals, amb seqüències rodades íntegrament en llocs com Malta, Granada i Ceuta.

EL GEST DE COMPLICITAT / Com que aquesta estrena coincideix amb el 25è aniversari de l'inici d'emissions de T-5, la cadena ha volgut homenatjar els seus grans èxits de ficció. Així, Tito Valverde i Juanjo Artero seran actors convidats en un capítol, i tornen a encarnar els ja històrics comissari Castilla i subinspector Carlos Márquez Charlie a El comisario (1999-2009).