MESURA CRITICADA

El tancament de canals de TDT inquieta el gremi d'anunciants

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La nova decisió del Tribunal Suprem de tancar vuit canals de TDT ha creat preocupació entre els anunciants «per la pèrdua de competència», segons va declarar ahir la directora general de l'Associació Espanyola d'Anunciants (AEA), Lidia Sanz.

En una entrevista que li va fer Europa Press amb motiu del 50è aniversari de l'associació, Sanz  va assenyalar que això seria «dolent per a tothom». «Estem preocupats per la pèrdua de competència i creiem que s'hauria de buscar solucions abans de tancar els canals», va assegurar, recordant que la seva associació sempre ha sigut «molt activa» a l'hora de recolzar la sortida de nous canals. «La competència és molt important per a tothom en general i per als anunciants en particular», va insistir la directiva.

Notícies relacionades

Sanz va reconèixer que han mantingut contactes amb l'Administració per abordar aquest tema, encara que s'han centrat principalment en una vella reivindicació: la del retorn dels anuncis a la cadena estatal. «La publicitat va ser estigmatitzada al ser eliminada de TVE i es van tancar moltes finestres a pimes que, de sobte, no podien accedir per circuits i desconnexions regionals a audiències importants», va criticar.

INTERNET // Així mateix, Sanz va assegurar que no creu que hi hagi una migració total de la publicitat a internet en detriment de la televisió, perquè aquest mitjà «té una part molt important per al consum». En canvi, sí que va ressaltar la «importància» dels sistemes de mesurament d'audiències, i va animar tots els agents a treballar per millorar-los.